Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΠτώχευση της γαλλικής Aigle Azur, 13.000 επιβάτες εγκλωνισμένοι στα αεροδρόμια
Αεροπορικές εταιρείες

Πτώχευση της γαλλικής Aigle Azur, 13.000 επιβάτες εγκλωνισμένοι στα αεροδρόμια

Τουλάχιστον 13.000 επιβάτες βρίσκονται 'εγκλωβισμένοι' στο εξωτερικό, καθώς η γαλλική αεροπορική εταιρεία υπέβαλε αίτηση πτώχευσης την περασμένη εβδομάδα.

Η Aigle Azur, ο δεύτερος μεγαλύτερος γαλλικός αερομεταφορέας, υπέβαλε πτώχευση την περασμένη εβδομάδα και την περασμένη Παρασκευή το βράδυ διέκοψε όλες τις πτήσεις της. Η αεροπορική εταιρεία, που μετέφερε περίπου 1,9 εκατ. επιβάτες πέρυσι, καέθεσε αίτηση πτώχευσης την προηγούμενη εβδομάδα και την περασμένη Παρασκευή ακύρωσε όλες τις πτήσεις της.

Περίπου 11.000 επιβάτες είναι “εγκλωβισμένοι” στην Αλγερία, σύμφωνα με τον Jean-Baptiste Djebbari, γενικό γραμματέα Μεταφορών της Γαλλίας. Η χρεοκοπία της αεροπορικής εταιρείας άφησε χωρίς δουλειά 1.150 υπαλλήλους της, συμπεριλαμβανομένων 500 μελών του πληρώματος. Οι προσπάθειες για την επιστροφή των επιβατών στη Γαλλία θα μπορούσαν να διαρκέσουν αρκετές εβδομάδες.

“Την Παρασκευή το βράδυ, είχα μια συνάντηση με όλες τις γαλλικές αεροπορικές εταιρείες και τους ζήτησα να βοηθήσουν στον επαναπατρισμό τους. Θα ήθελα ιδιαίτερα να ευχαριστήσω την Air France για τη ναύλωση πρόσθετων πτήσεων με προορισμό την Αλγερία”, δήλωσε. “Πιστεύουμε ότι μέσα σε τρεις εβδομάδες θα έχουμε αντιμετωπίσει το μεγαλύτερο μέρος της ροής των επιβατών”, πρόσθεσε.

Η Aigle Azur ειδικευόταν στις πτήσεις μεταξύ Γαλλίας και Αλγερίας, προτού επιχειρήσει μια ανεπιτυχή επέκταση σε ολόκληρο το Μαγκρέμπ (ΒΔ – Βόρεια Αφρική που περιλαμβάνει το Μαρόκο, την Αλγερία και την Τυνησία).

Η αεροπορική εταιρεία έλαβε 14 προσφορές εξαγοράς, επιβεβαίωσε η Γενική Διεύθυνση Πολιτικής Αεροπορίας της Γαλλίας στο CNNi, την Τρίτη. Μεταξύ των ενδιαφερομένων είναι η Air France και η EasyJet, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων AFP. Ο όμιλος The Dubreuil, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης της Air Caraibes, δήλωσε στο CNN ότι υπέβαλε προσφορά μερικής εξαγοράς.

Ο κινεζικός όμιλος HNA, που κατέχει τη Hainan Airlines, είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος στην Aigle Azur με ποσοστό 49%. Ο Αμερικανοβραζιλιάνος επιχειρηματίας David Neeleman, ιδιοκτήτης μεταξύ άλλων της JetBlue και της TAP Air Portugal, κατέχει το 32%, ενώ ο Γάλλος επιχειρηματίας Gérard Houa, κατέχει το 19%.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024