Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τάσεις

Η Τουρκία παίρνει τη θέση της Ελλάδας ως Νο1 προορισμός στη βρετανική αγορά για το καλοκαίρι 2020

Τατιάνα Ρόκου - 11 Σεπτέμβριος 2019, 14:21

Η Τουρκία έχει το μεγαλύτερο αριθμό τουριστών που επιστρέφουν στη χώρα, συγκριτικά με άλλους προορισμούς.


Ο Thomas Cook ανακοίνωσε τις προβλέψεις του για τις τάσεις του 2020. Με βάση τα στοιχεία κρατήσεων του Ηνωμένου Βασιλείου και τις τάσεις των πελατών του, ο ταξιδιωτικός οργανισμός αναμένει ότι οι οικογένειες θα αναζητήσουν γοητευτικά, μικρότερα θέρετρα για τις καλοκαιρινές διακοπές του 2020 στην Τουρκία. Τα ταξίδια περιπέτειας στη Βόρεια Αφρική θα συνεχίσουν να αυξάνουν τη δημοτικότητά τους, ενώ οι διακοπές των γενιών μιας οικογένειας ξεχωριστά είναι το “next big thing”.

Φέτος, η Τουρκία ξεπέρασε την Ελλάδα, η οποία κατέλαβε τη δεύτερη θέση ως κορυφαίος καλοκαιρινός προορισμός και με τους τουρίστες να επιστρέφουν στη γειτονική χώρα, με την Thomas Cook να αναφέρει ότι οι ταξιδιώτες εξερευνούν πλέον τα χωριά, πέρα ​​από τα μεγάλα θέρετρα.

Οι προορισμοί Dalyan και Ozdere εμφανίζουν ήδη αυξηθεί κατά 12% και 7% αντίστοιχα. Τα καταλύματα με φαγητό self service στην Τουρκία αποδεικνύονται επίσης δημοφιλέστερα για το επόμενο καλοκαίρι, με αύξηση κατά 14% στις κρατήσεις B&B και κατά 11% στο self service, με τους Βρετανούς να επιθυμούν να γνωρίσουν την “άλλη” Τουρκία, την τοπική κουζίνα και τον πολιτισμό.

Επιπλέον, η Τουρκία έχει το μεγαλύτερο αριθμό τουριστών που επιστρέφουν στον προορισμό συγκριτικά με άλλους.

Τα τελευταία χρόνια, οι διακοπές στη Βόρεια Αφρική είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς για το καλοκαίρι (και φέτος) με τις οικογενειακές κρατήσεις στην Τυνησία να διπλασιάζονται σε ετήσια βάση. Ο προορισμός προσφέρει καλή σχέση ποιότητας-τιμής, “family friendly” διακοπές και αμμουδερές παραλίες, καθώς και μεσογειακό κλίμα όλο το χρόνο. Οι πωλήσεις οικογενειακών διακοπών στην Τυνησία αυξήθηκαν κατά 50% αυτόν το χειμώνα έναντι του ίδιου χρόνου πέρυσι και προσβλέποντας στο επόμενο καλοκαίρι, η Τυνησία δε δείχνει κανένα σημάδι επιβράδυνσης, με συνολικές κρατήσεις +25% σε ετήσια βάση.

Δεν είναι μόνο η Τυνησία που είναι κορυφαίος προορισμός στη Βόρεια Αφρική. Οι κρατήσεις οικογενειακών διακοπών αντιπροσώπευαν το 49% των κρατήσεων στο Μαρόκο και το 50% των κρατήσεων στην Αίγυπτο φέτος το καλοκαίρι. “Αντανακλώντας” τη ζήτηση αυτή, το πέμπτο Casa Cook του Thomas Cook θα ανοίξει στο El Gouna φέτος το χειμώνα.

Οι διακοπές όλων των γενεών μιας οικογένειας μαζί, όπου οι παππούδες και οι γιαγιάδες συνοδεύουν γονείς και παιδιά στο εξωτερικό, συνέχισαν να κερδίζουν σε δυναμική και σήμερα το 64% των οικογενειών είτε πηγαίνουν διακοπές με αυτόν τον τρόπο είτε το εξετάζουν, σε σύγκριση με 57% το 2017.

Ωστόσο, η Thomas Cook προβλέπει ότι οι διακοπές των γενεών ξεχωριστά είναι το “επόμενο μεγάλο πράγμα” στις οικογενειακές διακοπές. Πάνω από το 1/3 των Βρετανών (37%) είτε στέλνουν τα παιδιά τους στους παππούδες για να πάνε μόνοι τους διακοπές είτε σκέφτονται να κάνουν κάτι τέτοιο στο μέλλον.Στη φωτογραφία το Dalyan στην Τουρκία.


|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top