Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τουριστική πολιτική

Ά. Γκερέκου από ΔΕΘ: 'Η βιωσιμότητα του τουρισμού, πρώτος στόχος της νέας εποχής του ΕΟΤ'

Βίκυ Καραντζαβέλου - 12 Σεπτέμβριος 2019, 11:29

Νέα στρατηγική διαμορφώνεται από το Υπουργείο Τουρισμού, με ιδιαίτερη σημασία στην καινοτομία και τις βιώσιμες πρακτικές στον ελληνικό τουρισμό.


Την ανάγκη συνεργασιών με τους επιχειρηματικούς φορείς του τουρισμού και της αυτοδιοίκησης για την προώθηση της νέας στρατηγικής που διαμορφώνεται από το Υπουργείο Τουρισμού, δίνοντας ιδιαίτερη σημασία στην καινοτομία και τις βιώσιμες πρακτικές στον ελληνικό τουρισμό, υπογράμμισε η πρόεδρος του ΕΟΤ κα Άντζελα Γκερέκου στις συναντήσεις που είχε με εκπροσώπους τουριστικών και επαγγελματικών φορέων και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης κατά την επίσκεψή της στην 84η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, όπου ο ΕΟΤ συμμετέχει με δικό του περίπτερο.


Η κα Ά. Γκερέκου, με τον γενικό γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας, κ. Γρ. Δημητριάδη (αριστερά) και τη γενική γραμματέα Ανάπτυξης της Προεδρίας της Κυβέρνησης, κα Β. Λοΐζου, στο περιθώριο της εκδήλωσης που διοργάνωσε ο υπουργός Εμπορίου της Ινδίας.

Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου η κα Γκερέκου είχε σειρά επαφών με τις αρμόδιες διευθύντριες της HELEXPO, τον πρόεδρο και τη διοίκηση της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, την πρόεδρο του Οργανισμού Τουριστικής Προβολής Θεσσαλονίκης κα Βούλα Πατουλίδου και εκπροσώπους Δήμων και Επιμελητηρίων. Στις συναντήσεις τόνισε την ανάγκη συνεργειών, για την προώθηση κοινών στόχων με περιφερειακή και θεματική εξειδίκευση, καθώς, όπως σημείωσε σε συνέντευξή της στο ΑΠΕ/ΜΠΕ “ο ΕΟΤ μπαίνει σε νέα εποχή με στόχο τη βιωσιμότητα στον τουριστικό τομέα”, ενώ ειδικότερα με την κα Πατουλίδου συμφωνήθηκε η περαιτέρω ανάπτυξη της συνεργασίας με τον Οργανισμό Τουριστικής Προβολής Θεσσαλονίκης και η ανάδειξη του γαστρονομικού τουρισμού στην περιοχή.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, παραβρέθηκε σε εκδήλωση που διοργάνωσε ο υπουργός Εμπορίου της Ινδίας και συνομίλησε με την πρέσβειρα και εκπροσώπους φορέων της χώρας, με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μάκη Βορίδη, τον γενικό γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας, κ. Γρηγόρη Δημητριάδη, την υφυπουργό Παιδείας κα Σοφία Ζαχαράκη και τη γενική γραμματέα Ανάπτυξης της Προεδρίας της Κυβέρνησης, κα Βίκυ Λοΐζου.


Η κα Ά. Γκερέκου με τον δήμαρχο, κ. Αργ. Οικονόμου (δεύτερο από δεξιά) και στελέχη του Δήμου Ελευσίνας.

Το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου επισκέφθηκε το περίπτερο του ΕΟΤ, όπου παρούσα ήταν επίσης η αντιπρόεδρος του Οργανισμού, κα Αγγελική Κοσμοπούλου. Η κα Γκερέκου είχε διαδοχικές επαφές με τον περιφερειάρχη Μακεδονίας, κ. Απόστολο Τζιτζικώστα, τον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, κ. Νεκτάριο Φαρμάκη, τον αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Αν. Μακεδονίας και Θράκης, κ. Θανάση Τσώνη, με τον αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού της Περιφέρειας Μακεδονίας, κ. Αλέξανδρο Θάνο, καθώς και με τους δημάρχους Τρικκαίων και Γρεβενών για θέματα ανάδειξης και προβολής των περιφερειών. Επίσης η κα Γκερέκου συνομίλησε με τον δήμαρχο της Ελευσίνας, κ. Αργύρη Οικονόμου, σημειώνοντας ότι “η προβολή της πόλης ως Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2021, αποτελεί προτεραιότητα, γεγονός που αποδεικνύεται και από την άμεση ανταπόκριση στο αίτημα παραχώρησης χώρου εντός του περιπτέρου του ΕΟΤ”, ενώ συμφωνήθηκε η θέσπιση σταθερής συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών.

Ακολούθως, η κα Γκερέκου υποδέχθηκε τον υπουργό Τουρισμού, κ. Χάρη Θεοχάρη και τον υφυπουργό, κ. Μάνο Κόνσολα, σε εγκάρδια συνάντηση και είχαν σύσκεψη για τα τρέχοντα ζητήματα πριν την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο περίπτερο του ΕΟΤ, ενώ στη συνέχεια επισκέφτηκαν από κοινού τα περίπτερα των επιμελητηρίων της χώρας, καθώς και φορέων από τα Ιόνια νησιά και τα Δωδεκάνησα.


Η κα Ά. Γκερέκου, με τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδ. Γεωργιάδη, στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων.

Τέλος, η κα Γκερέκου παραβρέθηκε σε γεύμα του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, όπου ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης μίλησε προς τα μέλη της Γενικής Συνέλευσης της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων, και είχε σειρά επαφών με εκπροσώπους επιμελητηρίων σχετικά με τα θέματα των επιχειρήσεων του τουριστικού τομέα.
Στη φωτογραφία, η πρόεδρος του ΕΟΤ, κα Άντζελα Γκερέκου, με τον υπουργό Τουρισμού, κ. Χάρη Θεοχάρη (δεξιά) και τον υφυπουργό, κ. Μάνο Κόνσολα, στο περίπτερο του ΕΟΤ στην 84η ΔΕΘ.


|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top