Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΑθλησηςΔιοργάνωση διεθνούς καταδυτικού φόρουμ στην Κάλυμνο
Καταδυτικός τουρισμός

Διοργάνωση διεθνούς καταδυτικού φόρουμ στην Κάλυμνο

Οι αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο για τον καταδυτικό τουρισμό θα περιλαμβάνουν απλοποιημένες διαδικασίες αδειοδότησης, άρση του περιορισμού των 2 μιλίων για την έκταση καταδυτικού πάρκου, δυνατότητα δημιουργίας υποβρυχίων μουσείων και πρόβλεψη για τη δημιουργία υποστηρικτικών εγκαταστάσεων σε ένα καταδυτικό πάρκο για προσέλκυση επενδυτών.

Συνάντηση με τον δήμαρχο Καλύμνου, κ. Δημήτρη Διακομιχάλη, είχε ο υφυπουργός Τουρισμού, κ. Μάνος Κόνσολας. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η διαμόρφωση ολοκληρωμένης στρατηγικής και εφαρμοσμένων πολιτικών για μια δυναμική ένταξη της Καλύμνου στο χάρτη των εναλλακτικών τουριστικών προορισμών.

Ο κ. Κόνσολας ενημέρωσε το δήμαρχο ότι το “Αναρριχητικό Φεστιβάλ Καλύμνου” για το 2020, θα τεθεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και θα υπάρξουν παράλληλες δράσεις προβολής. Παράλληλα, έγινε ειδική αναφορά στις μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης του καταδυτικού τουρισμού στην Κάλυμνο και δρομολογείται άμεσα η συνδιοργάνωση Διεθνούς Καταδυτικού Φόρουμ από το Υπουργείο Τουρισμού και τον Δήμο Καλύμνου.

Ο κ. Κόνσολας προανήγγειλε ότι θα υπάρξουν αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο για τον καταδυτικό τουρισμό που θα περιλαμβάνει:
α) απλοποιημένες διαδικασίες αδειοδότησης,
β) άρση του περιορισμού των 2 μιλίων για την έκταση καταδυτικού πάρκου,
γ) δυνατότητα δημιουργίας υποβρυχίων μουσείων,
δ) πρόβλεψη για τη δημιουργία υποστηρικτικών εγκαταστάσεων σε ένα καταδυτικό πάρκο για να προσελκύσουμε επενδυτές.

Ο κ. Κόνσολας και ο δήμαρχος Καλύμνου επισήμαναν ότι η Κάλυμνος μέσα από τον καταδυτικό, τον αναρριχητικό και το θαλάσσιο τουρισμό μπορεί να μπει δυναμικά στο χάρτη της τουριστικής ανάπτυξης.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024