Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςTravel Bulletin Star Awards 2019: Δύο νέες σημαντικές διακρίσεις για την Ελλάδα στο Λονδίνο
Προώθηση προορισμού

Travel Bulletin Star Awards 2019: Δύο νέες σημαντικές διακρίσεις για την Ελλάδα στο Λονδίνο

Κορυφαίος 'Star LGBTQ+ Destination' αναδείχθηκε η Μύκονος, ενώ δεύτερος 'Star Family Holidays Destination' η Ελλάδα.

Το πρώτο βραβείο στην κατηγορία καλύτερου “LGBTQ+ προορισμού” για τη Μύκονο “Star LGBTQ+ Destination” και το δεύτερο βραβείο (runner-up) ως καλύτερος προορισμός οικογενειακών διακοπών “Star Family Holidays Destination” συνολικά για την Ελλάδα, απέσπασε η χώρα μας στο Λονδίνο και συγκεκριμένα στην ετήσια εκδήλωση βραβείων του δημοφιλούς τουριστικού περιοδικού “Travel Bulletin“.

Οι νέες διακρίσεις της Ελλάδας καταδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο την ισχυρή δυναμική της Ελλάδας τόσο στον τουρισμό πολυτελείας  όσο και στον οικογενειακό τουρισμό, αλλά και την επιτυχημένη στρατηγική επικοινωνίας, που εφαρμόζει παγκοσμίως ο ΕΟΤ, με στόχο την αύξηση και τη βελτίωση των ποιοτικών χαρακτηριστικών του τουριστικού ρεύματος προς τη χώρα μας 365 ημέρες το χρόνο.

Ανταγωνιστής της Ελλάδας για την πρωτιά, που τελικά απέσπασε η Μύκονος, στην κατηγορία “Star LGBTQ+ Destination”, ήταν τα Gran Canaria της Ισπανίας, ενώ εκτός βραβείων έμειναν προορισμοί που υλοποιούν μεγάλες καμπάνιες για τον LGBTQ+ τουρισμό (Ισραήλ, Μάλτα, Μαϊάμι, Μεξικό), στοχεύοντας στο υψηλών εισοδηματικών κριτηρίων αυτό κοινό.

Στην κατηγορία “Star Family Holidays Destination” η Ελλάδα είχε πάρει την πρωτιά ήδη από το 2018. Για το 2019 νικήτρια αναδείχθηκε η Ισπανία και η χώρα μας διακρίθηκε με το δεύτερο βραβείο. Εκτός βραβεύσεων έμειναν οι συνυποψήφιοι προορισμοί Μαγιόρκα, Τουρκία, Κύπρος και Φλόριντα.

Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι τον περασμένο Μάρτιο επίσης στο Λονδίνο, η Ελλάδα αναδείχθηκε, στον καταξιωμένο διεθνή θεσμό για τον θαλάσσιο τουρισμό Wave Awards, ως ο “Καλύτερος προορισμός κρουαζιέρας παγκοσμίως” – “Best Destination (Port or Country)“, λαμβάνοντας το 1ο βραβείο.

Στην ίδια διοργάνωση η χώρα μας διακρίθηκε για 2η συνεχόμενη χρονιά και στα βραβεία κοινού, ως 2ος πιο αγαπημένος προορισμός κρουαζιέρας παγκοσμίως – “Favourite Cruise Destination“. Η χώρα μας ήταν η μοναδική ευρωπαϊκή χώρα στην τριάδα, με τη σειρά κατάταξης να διαμορφώνεται ως ακολούθως: Barbados, Greece, Jamaica.

Τη φαντασμαγορική τελετή απονομής των βραβείων, παρουσίασε η δημοφιλής συγγραφέας και stand-up comedian Jo Caulfield και ακολούθησε show με καλλιτέχνες από θεατρικές παραγωγές/μιούζικαλ του West End.

Τα δύο νέα βραβεία για τη χώρα μας παρέλαβε η προϊσταμένη Γραφείου ΕΟΤ Μεγάλης Βρετανίας & Ιρλανδίας, κα Έμυ Αναγνωστοπούλου.

Τα βραβεία Travel Bulletin Star Awards διοργανώνονται επί 23 συνεχόμενα χρόνια και αποτελούν μία από τις σημαντικότερες εκδηλώσεις για επαγγελματίες του τουρισμού στο Ην. Βασίλειο, αναγνωρίζοντας την αριστεία σε τουριστικά προϊόντα και υπηρεσίες παγκοσμίως. Το περιοδικό “Travel Bulletin” (με περίπου 7.500 αναγνώστες – επαγγελματίες του τουρισμού) αποτελεί ένα από τα δημοφιλέστερα επαγγελματικά περιοδικά για στελέχη του τουρισμού στη χώρα. Στα βραβεία Travel Bulletin Star Awards ψηφίζουν μόνον επαγγελματίες του τουρισμού (ΤΟs, τουριστικοί πράκτορες, αεροπορικές εταιρείες, εταιρείες κρουαζιέρας, κ.λπ.). Τα Wave Awards απονέμονται κάθε χρόνο σε ειδική τελετή στο Λονδίνο κατόπιν ψηφοφορίας επαγγελματιών και εξειδικευμένων συντακτών στο θαλάσσιο τουρισμό.

 Η προϊσταμένη Γραφείου ΕΟΤ Ην. Βασιλείου και Ιρλανδίας κα Έμυ Αναγνωστοπούλου κατά τη βράβευση της Ελλάδας.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024