Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣύσκεψη στη Ρόδο υπό την ηγεσία του Υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ την προσεχή Δευτέρα
Περιφέρεια

Σύσκεψη στη Ρόδο υπό την ηγεσία του Υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ την προσεχή Δευτέρα

Στόχος είναι η μεγιστοποίηση των αποτελεσμάτων του κλάδου του τουρισμού στην τοπική κοινωνία, καθώς και στην ελληνική οικονομία στο σύνολό της, δεδομένου και του υψηλότατου μεριδίου του Νοτίου Αιγαίου στα έσοδα της χώρας από τον τουρισμό.

Συνεργασία με τον υφυπουργό Τουρισμού, κ. Μάνο Κόνσολα, είχε σήμερα το μεσημέρι στο γραφείο του ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, κ. Γιώργος Χατζημάρκος. Η συνάντηση είχε προπαρασκευαστικό χαρακτήρα, ενόψει της επίσκεψης της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Τουρισμού και της ηγεσίας του ΕΟΤ, στη Ρόδο την προσεχή Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου και της σύσκεψης που θα πραγματοποιηθεί.

Αντικείμενο της συζήτησης του περιφερειάρχη με τον υφυπουργό Τουρισμού, ήταν η διαμόρφωση της ατζέντας και το περιεχόμενο της συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Τουρισμού, του ΕΟΤ και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, με στόχο τη μεγιστοποίηση των αποτελεσμάτων του κλάδου του τουρισμού στην τοπική κοινωνία, καθώς και στην ελληνική οικονομία στο σύνολό της, δεδομένου και του υψηλότατου μεριδίου του Νοτίου Αιγαίου στα έσοδα της χώρας από τον τουρισμό.

Με το πέρας της συνάντησης, ο περιφερειάρχης δήλωσε: “Η ευκαιρία της παρουσίας του βουλευτή μας, Μάνου Κόνσολα στην ηγεσία του Υπουργείου Τουρισμού, μας δίνει τη δυνατότητα να σχεδιάσουμε και να υλοποιήσουμε μαζί τις πολιτικές που έχει ανάγκη ο τόπος. Ως Περιφέρεια που ζει και αναπνέει από τον τουρισμό, σε πλήρη αρμονία με την εθνική στρατηγική, προχωράμε από κοινού για να διαφυλάξουμε όσα έχουμε πετύχει, να κερδίσουμε το έδαφος εκεί όπου έχουμε κενά και να ανεβάσουμε την οικονομία μας στο επίπεδο εκείνο που θα δώσει ένα οριστικό τέλος στην αγωνία και την ανασφάλεια των συμπολιτών μας. Ο υφυπουργός Τουρισμού Μάνος Κόνσολας έχει την πλήρη γνώση των ζητημάτων της περιοχής μας και αυτό μας κάνει πιο αισιόδοξους για την πορεία της δουλειάς μας”.

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Τουρισμού δήλωσε: “Ο ελληνικός τουρισμός είναι στρατηγικός στόχος της κυβέρνησης. Η ηγεσία του Υπουργείου Τουρισμού είναι αποφασισμένη να στηρίξει τις Περιφέρειες της χώρας για μια πολυκεντρική ανάπτυξη προκειμένου να ενισχύσουμε τους αναπτυξιακούς δείκτες σε όλη την επικράτεια. Το Νότιο Αιγαίο είναι πρωταθλητής του ελληνικού τουρισμού και το στρατηγικό σχέδιο του Γιώργου Χατζημάρκου και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου αποτελεί μια παραδειγματική αναφορά για το πλάνο το οποίο διαμορφώνεται από το Υπουργείο Τουρισμού μαζί με τους κοινωνικούς εταίρους, την αυτοδιοίκηση, τους επιστημονικούς φορείς και τους ανθρώπους του τουρισμού. Η επίσκεψη της ηγεσίας του Υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ στο Νότιο Αιγαίο επιβεβαιώνει την κοινή πορεία για την ανάπτυξη του τουρισμού”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024