Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΕπίσπευση των διαδικασιών αδειοδότησης και λειτουργίας του καταφυγίου θαλάσσιας ζωής στους Λειψούς
Περιβάλλον

Επίσπευση των διαδικασιών αδειοδότησης και λειτουργίας του καταφυγίου θαλάσσιας ζωής στους Λειψούς

Συναντήσεις του δημάρχου Λειψών κ. Φώτη Μάγγου με τον υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ. Κωστή Χατζηδάκη, τον υπουργό Ναυτιλίας κ. Γιάννη Πλακιωτάκη και τον πρώην δήμαρχο Φαλήρου και νυν βουλευτή της ΝΔ, κ. Διονύση Χατζηδάκη.

Επιθετικά όσο και υποσχόμενα άρχισε η θητεία της νέας Δημοτικής Αρχής των Λειψών όπως άλλωστε διεφάνη και από το πρόσφατο επαγγελματικό ταξίδι του δημάρχου Λειψών κ. Φώτη Μάγγου στην Αθήνα και τη σειρά επαφών του με γνώμονα τις ανάγκες του νησιού. Στις 9 Σεπτεμβρίου 2019 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του κ. Μάγγου με τον υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ. Κωστή Χατζηδάκη κατά την οποία ζητήθηκε η άμεση παρέμβαση για την επίσπευση των διαδικασιών αδειοδότησης και λειτουργίας του καταφυγίου θαλάσσιας ζωής στους Λειψούς. Επιπλέον, παρουσία του υπουργού και της Γενικής Γραμματέως Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κας Αλεξάνδρας Σδούκου, συζητήθηκε η μελλοντική ένταξη των Λειψών σε πιλοτικό πρόγραμμα αντικατάστασης όλων των μηχανοκίνητων μέσων μεταφοράς με ηλεκτρικά.

Εξίσου παραγωγική ήταν και η δεύτερη συνάντηση του δημάρχου Λειψών με υπουργό της νέας κυβέρνησης, στο πλαίσιο του ίδιου επαγγελματικού ταξιδιού. Η ατζέντα θεμάτων που συζητήθηκαν μεταξύ του κ. Μάγγου και του υπουργού Ναυτιλίας κ. Γιάννη Πλακιωτάκη στις 10 Σεπτεμβρίου 2019 περιλάμβανε την ανάγκη ενίσχυσης του λιμενικού σταθμού Λειψών με δύο λιμενοφύλακες. Επιπλέον, βαρύτητα δόθηκε στη σημασία της παρακολούθησης και επίσπευσης της υλοποίησης των όρων της σύμβασης μεταξύ ΓΓΑΙΝΠ και της αναδόχου εταιρείας SYCHEM (Α.Δ.Α: ΨΤ534653ΠΩ-7ΘΥ) σχετικά με την έκδοση της άδειας λειτουργίας της μονάδας αφαλάτωσης στους Λειψούς και τη δυνατότητα συνέχισης του ίδιου μοντέλου χρηματοδότησης και μετά τη λήξη της σύμβασης (31-12-2020), με τη διεξαγωγή νέας δημόσιας διαγωνιστικής διαδικασίας, Ταυτόχρονα, υπογραμμίστηκε η αναγκαιότητα για την παρέμβαση στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών για την τροποποίηση της παρ.8 του άρθρου 221 του ν.4412/16 και επαναφορά των διατάξεων του άρθρου 21 του ν. 3669/08 που ίσχυε μέχρι τον Ιούλιο του 2016 και που ουσιαστικά έδινε τη δυνατότητα σε διοικητικούς υπαλλήλους να συμμετέχουν στις επιτροπές των διαγωνισμών χωρίς να απαιτούνται 3 υπάλληλοι τεχνικών ειδικοτήτων που άλλωστε, η πλειοψηφία των μικρών νησιωτικών Δήμων δε διαθέτει.

Το πρόγραμμα επαφών του δημάρχου Λειψών ολοκληρώθηκε με τη συνάντηση που είχε με τον πρώην δήμαρχο Φαλήρου και νυν βουλευτή της ΝΔ, κ. Διονύση Χατζηδάκη, ο οποίος και δέχθηκε να φέρει τροπολογία στη Βουλή το επόμενο διάστημα σχετικά με τον περιοριστικό Νόμο 4412/2016.

“Με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος και την ανάπτυξη των Λειψών, είμαστε διατεθειμένοι να διερευνήσουμε την εξεύρεση άμεσων λύσεων και να αξιοποιήσουμε κάθε ευκαιρία που θα μας παρουσιαστεί, ακόμη και αν χρειαστεί να δημιουργήσουμε εκ νέου τις κατάλληλες συνθήκες για τα θέματα που θεωρούμε κρίσιμα”, δήλωσε ο κ. Μάγγος, μετά την ολοκλήρωση των επαφών, εκφράζοντας την πρόθεση να επισκεφθεί όλους τους υπουργούς που το χαρτοφυλάκιό τους σχετίζεται με τις ανάγκες των Λειψών.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024
08/03/2024