Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Εναλλακτικός τουρισμός

Ο τουρισμός αποτελεί μια δυναμική κίνηση για τη βαλκανική αλιεία

Τατιάνα Ρόκου - 16 September 2019, 13:31

Κροατία: Ανάπτυξη του αλιευτικού τουρισμού για την τόνωση της βιωσιμότητας της αλιείας.


Με στόχο την ανάπτυξη του τουριστικού τομέα αλλά και την προστασία και βιωσιμότητα της αλιείας μικρής κλίμακας, η Κροατία δίνει έμφαση στον αλιευτικό τουρισμό μέσω ενός πρωτοποριακού προγράμματος που διεξάγεται από το World Wildlife Fund και το FishMPABlue2, έργο συγχρηματοδοτούμενο από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι ο Σεμπαστιάν Ραλέγιεβιτς, ο οποίος ανήκει σε μια οικογένεια ψαράδων και είναι ένας από τους τρεις “πρωταθλητές” του προγράμματος, οι οποίοι αφιερώνουν μέρος από τις ώρες εργασίας τους στη διδασκαλία τουριστών για το πώς θα ψαρεύουν.

Βγάζω 10 ευρώ την ημέρα από το ψάρεμα και 40 ευρώ από τον τουρισμό”, είπε στον BIRN. “Με τους τουρίστες δεν χρειάζεται να πιάσω 100 κιλά ψαριών. Για μένα αρκεί να πιάσω πέντε κιλά για μεσημεριανό γεύμα. “

Ο αλιευτικός τουρισμός αποτελεί ένα από τα μέτρα που εφαρμόζονται στο πρόγραμμα αυτό και αποσκοπεί στην καλύτερη τουριστική ανάπτυξη των Βαλκανικών περιοχών.

«Η πρακτική εμπειρία στη θάλασσα και στην αλιεία, σε συνδυασμό με την επιστημονική γνώση και με ένα καλό νομικό πλαίσιο, είναι θεμελιώδους σημασίας για την τύχη της Μεσογείου», δήλωσε η Μιλένα Ράμοφ, διευθύντρια του Φυσικού Πάρκου Telascica.

Η πλήρης συμμετοχή των ψαράδων στη διαχείριση της αλιείας στις προστατευόμενες περιοχές θα διασφαλίσει μακροπρόθεσμα τη βιωσιμότητα των θαλάσσιων πόρων. Μόνο με τη συνεργασία μπορούμε να κάνουμε τις σωστές αποφάσεις και να δούμε θετικά αποτελέσματα. “


|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top