Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Κύπρος

Ο Δήμος Λεμεσού προωθεί την ποδηλασία και την πεζοπορία

Βίκυ Καραντζαβέλου - 17 Σεπτέμβριος 2019, 12:12

Ο Δήμος Λεμεσού και ο Ποδηλατικός Όμιλος Λεμεσού διοργανώνουν το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου ποδηλατικό γύρο.


Με αφορμή την “Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας”, η οποία φέτος φέρει το σύνθημα “Περπατώ και χρησιμοποιώ το ποδήλατο με ασφάλεια”, ο Δήμος Λεμεσού καλεί τους δημότες να επιλέξουν την ποδηλασία ή την πεζοπορία για την μετακίνησή τους και σε σχετική ανακοίνωση του, ο Δήμος Λεμεσού συνιστά την πεζοπορία για αποστάσεις μικρότερες των 20 λεπτών και την χρήση ποδηλάτου για την μετάβαση τους στον χώρο εργασία τους.

Ο Δήμος, εκτός από την προτροπή για την μετακίνηση των δημοτών με ποδήλατο και τα πόδια, προγραμματίζει εκπαιδευτικές διαλέξεις σε γυμνάσια, για την ασφαλή χρήση του ποδηλάτου και ενημέρωση για την νέα νομοθεσία, από το Αθλητικό Γραφείο του Δήμου Λεμεσού και τον Ποδηλατικό Όμιλο Λεμεσού, με σκοπό την ευαισθητοποίησης των πολιτών για χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης στην πόλη.

Γι’ αυτό τον λόγο, ο Δήμος Λεμεσού και ο Ποδηλατικός Όμιλος Λεμεσού διοργανώνουν το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου και ώρα 09:00 ποδηλατικό γύρο με αφετηρία την πλατεία Διοικητηρίου και θα υπάρχουν διαθέσιμα ποδήλατα για το κοινό από την εταιρεία Next Bike.

Την ίδια στιγμή, θα λειτουργήσει στην πλατεία Διοικητηρίου περίπτερο πληροφόρησης για την “Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας”, ενώ έχουν προγραμματιστεί τουριστικοί περίπατοι στο κέντρο πόλης.

Ο ρόλος των τοπικών αρχών ως προς την αλλαγή των συμπεριφορών και συνηθειών μετακίνησης των δημοτών είναι ιδιαίτερα σημαντικός στην ανάπτυξη βιώσιμων τοπικών σχεδίων κινητικότητας” αναφέρει ο Δήμος Λεμεσού. “Στο πλαίσιο αυτό ο Δήμος προωθεί ολοκληρωμένο σύστημα ποδηλατοδρόμων και ποδηλατοδιαδρομών, μέσα από μια σειρά έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη, όπως η σύνδεση του ποδηλατόδρομου του παραλιακού δόμου με το Νέο Λιμάνι και με τον υφιστάμενο ποδηλατόδρομο του Κάθετου Δρόμου και ο ποδηλατόδρομος στην οδό Μισιαούλη και Καβάζογλου και στην οδό Δημοκρατίας. Επίσης, σημειώνεται πως βρίσκεται υπό σχεδιασμό η επέκταση του ποδηλατόδρομου του Γραμμικού Πάρκου και η σύνδεση του με το Δάσος Πολεμιδιών” πρόσθεσε.

Στο πλαίσιο της “Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας”, πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στο παλιό λιμάνι Λεμεσού, από την Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λεμεσού, εκδήλωση με διάφορες δραστηριότητες, όπως επίδειξη προϊόντων βιώσιμης κινητικότητας, δοκιμές ηλεκτρικών ποδηλάτων κ.α. Την εκδήλωση χαιρέτησαν η Επίτροπος Περιβάλλοντος, Ιωάννα Παναγιώτου, ο Δήμαρχος Λεμεσού, Νίκος Νικολαΐδης και ο Πρόεδρος της ΕΤΑΛ, Τώνης Αντωνίου.

Η “Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας”, καθιερώθηκε από το 2002 ως ο σημαντικότερος θεσμός σε Ευρωπαϊκό επίπεδο για την προαγωγή βιώσιμων προτύπων κινητικότητας, με δράσεις που υλοποιούνται το διάστημα 16 με 22 Σεπτεμβρίου.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top