Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Περιφέρεια

Συνεργασία της Περιφέρειας Πελοποννήσου με τον Τουριστικό Οργανισμό Πελοποννήσου

Τατιάνα Ρόκου - 18 Σεπτέμβριος 2019, 14:45

Η Πελοπόννησος, παρά τους πλούσιους τουριστικούς της πόρους, εντάσσεται στις γεωγραφικές ενότητες χαμηλής τουριστικής ανάπτυξης.


Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε χθες, Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2019, στα γραφεία της Περιφέρειας Πελοποννήσου μεταξύ εκπροσώπων του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου (ΤΟΠ) και του νεοεκλεγέντα περιφερειάρχη κ. Παναγιώτη Νίκα.

Αντικείμενο της συνάντησης αποτέλεσε η διαμόρφωση ενός αρχικού πλαισίου συνεργασίας για θέματα τουριστικού σχεδιασμού και προώθησης του τουριστικού προϊόντος της Πελοποννήσου, αλλά και η αναγκαιότητα δημιουργίας ενός θεσμικού οργάνου για την επεξεργασία και προώθηση πρωτοβουλιών και δράσεων για την ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος της Πελοποννήσου. Από πλευράς περιφέρειας στη σύσκεψη παρευρέθησαν ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Παναγιώτης Νίκας και ο προϊστάμενος της Δ/νσης Διά Βίου Μάθησης, Απασχόλησης, Εμπορίου και Τουρισμού κ. Κωνσταντίνος Ψυχάρης. Τον Τουριστικό Οργανισμό Πελοποννήσου εκπροσώπησαν ο πρόεδρος κ. Κωνσταντίνος Μαρινάκος, ο α’ αντιπρόεδρος και μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του ΞΕΕ κ. Δημήτριος Πολλάλης, ο γενικός γραμματέας του ΤΟΠ κ. Πέτρος Κουτσόπουλος, το μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του ΞΕΕ και μέλος του Δ.Σ. του ΤΟΠ κ. Δημήτριος Καραλής, ο πρόεδρος του Συλλόγου Δήμου Πύργου και μέλος του Δ.Σ. του ΤΟΠ κ. Γεράσιμος Ζαχαρόπουλος και ο εκπρόσωπος του Συλλόγου Ξενοδόχων Αρχαίας Ολυμπίας και Περιχώρων κ. Ιωάννης Μαμούσης και μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης Ξενοδοχείων Αρκαδίας.

Ο κ. Μαρινάκος, μετά το πέρας των εργασιών δήλωσε: “Εκφράζουμε την απόλυτη ικανοποίησή μας από τη σημερινή πραγματοποιθείσα σύσκεψη και την αισιοδοξία μας ότι με τη βοήθεια όλων των εμπλεκόμενων στην αναπτυξιακή διαδικασία φορέων θα δημιουργηθούν οι ουσιαστικές προϋποθέσεις για την ενίσχυση της τουριστικής δραστηριότητας στην Πελοπόννησο, που παρά τους πλούσιους τουριστικούς της πόρους εντάσσεται στις γεωγραφικές ενότητες χαμηλής τουριστικής ανάπτυξης. Απαιτούνται γρήγορα αντανακλαστικά για να λύνουμε τα προβλήματα άμεσα και μακρόπνοος σχεδιασμός. Θα πρέπει να αναπτύξουμε στρατηγική που θα ανταποκρίνεται στα νέα δεδομένα που διαμορφώνουν οι αλλαγές που συντελούνται στην τουριστική βιομηχανία. Για να αντιμετωπίσουμε όμως όλα αυτά τα ζητήματα και τα διαρθρωτικά προβλήματα τουριστικής ανάπτυξης που αντιμετωπίζει η Πελοπόννησος απαιτείται συνεργατική διακυβέρνηση από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς όλης της Πελοποννήσου, με πνεύμα συναντίληψης, που μπορούμε να μετατρέψουμε σε μια πρακτική συνεργασία σύμπραξης και τελικού αποτελέσματος”.

|
Share |
Σχετικά θέματα:
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top