Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Φεστιβάλ

Με την υποστήριξη του ΕΟΤ το 12ο Animasyros 2019 στη Σύρο

Τατιάνα Ρόκου - 19 Σεπτέμβριος 2019, 12:18

Το εν λόγω Φεστιβάλ, το οποίο είναι μέλος του Ευρωπαϊκού Προγράμματος για τα Φεστιβάλ (EFFE – Europe for Festivals, Festivals for Europe) παρακολουθούν κάθε χρόνο, πάνω από 1.300 καλλιτέχνες και 60.000 μοναδικοί επισκέπτες.


Με την ευγενική υποστήριξη και την αιγίδα του ΕΟΤ διοργανώνεται και φέτος στην Σύρο το 12ο Διεθνές Φεστιβάλ και Αγορά Κινούμενων Σχεδίων Animasyros 2019, που πραγματοποιείται από χθες, 18, έως τις 22 Σεπτεμβρίου.

Ο ΕΟΤ στηρίζει τη σημαντική αυτή εκδήλωση από το 2014 στο πλαίσιο της στρατηγικής επικοινωνίας του Οργανισμού για την προβολή του πολιτιστικού τουρισμού της Ελλάδας στο εξωτερικό και ειδικότερα σε κοινότητες και άτομα υψηλού μορφωτικού επιπέδου, που λειτουργούν ως πρεσβευτές της χώρας στο εξωτερικό μέσα από την επικοινωνιακή διάχυση “word of mouth”.

Πρόκειται για ένα από τα 20 σημαντικότερα παγκοσμίως φεστιβάλ για την τέχνη της εμψύχωσης (animation) και πραγματοποιείται στην Σύρο Κυκλάδων από το 2008. Είναι δε το σημαντικότερο και μεγαλύτερο ετήσιο Φεστιβάλ του είδους στην Ελλάδα, το οποίο φέτος είναι αφιερωμένο στο περιβάλλον και στην αειφορία και έχει τίτλο “AnimaGreen”.

Τιμώμενες χώρες του φεστιβάλ θα είναι η Σουηδία και το διεθνές ανερχόμενο στο τομέα της χρηματοδότησης παραγωγών Αζερμπαϊτζάν, ενώ παράλληλα θα προβληθούν αμερικάνικες ταινίες κινούμενων σχεδίων στο πλαίσιο του αφιερώματος “American Animation Panorama”.

Συνολικά θα προβληθούν περισσότερες από 234 ταινίες κινούμενων σχεδίων από 30 χώρες, ενώ παράλληλα θα πραγματοποιηθούν εκπαιδευτικά εργαστήρια για επαγγελματίες και ερασιτέχνες.

Το εν λόγω Φεστιβάλ, το οποίο είναι μέλος του Ευρωπαϊκού Προγράμματος για τα Φεστιβάλ (EFFE – Europe for Festivals, Festivals for Europe) παρακολουθούν κάθε χρόνο, πάνω από 1.300 καλλιτέχνες και 60.000 μοναδικοί επισκέπτες.

Διοργανωτής της εκδήλωσης είναι η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ, με συνδιοργανωτή την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top