Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τουριστική εκπαίδευση

Ανωτατοποίηση των τουριστικών σπουδών με συνεργασία Υπουργείων Τουρισμού και Παιδείας

Βίκυ Καραντζαβέλου - 19 Σεπτέμβριος 2019, 15:01

Σε μνημόνιο συνεργασίας με τα πανεπιστήμια που διαθέτουν τουριστικά τμήματα προχωρά το Υπουργείο Τουρισμού, ενώ θεσμοθετεί και Ινστιτούτο Τουριστικών Ερευνών.

Σε σημερινή συνάντηση του υπουργού κ. Χάρη Θεοχάρη με τους δημοσιογράφους, ο υφυπουργός κ. Μάνος Κόνσολας, σε ερώτηση του traveldailynews για την εξέλιξη των τουριστικών σπουδών στην Ελλάδα, αλλά και για το γεγονός ότι α) υπάρχει υπερπληθώρα μεταπτυχιακών προγραμμάτων και β) πολλές φορές οι διδάσκοντες είναι άνθρωποι εκτός του τουριστικού χώρου, αναφέρθηκε στην υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με τα πανεπιστήμια που διαθέτουν τουρισρτικά τμήματα, και στη θεσμοθέτηση Ινστιτούτου Τουριστικών Ερευνών.
Ο κ. Κόνσολας είπε συγκεκριμένα:
“Θα κάνω τρεις αναφορές:

1) Η προηγούμενη κυβέρνηση ίδρυσε 54 νέα τμήματα χωρίς να υπάρχει το υπόβαθρο και η προοπτική λειτουργίας τους, αφού δεν είχαν ούτε μέλη ΔΕΠ ούτε χρηματοδότηση. Εμείς εδώ στο Υπουργείο Τουρισμού μιλάμε για ανωτατοποίηση των ξενοδοχειακών σπουδών. Υπάρχουν 8 πανεπιστημιακά τμήματα τουρισμού στην Ελλάδα. Προχωράμε με τον υπουργό, το επόμενο διάστημα, σε μνημόνιο συνεργασίας με τα πανεπιστήμια αυτά. Τους θεωρούμε βασικούς πυλώνες, όχι μόνο συμβουλής και συνεργασίας, αλλά και χάραξης πολιτικών.

2) Άλλο είναι οι σπουδές στο πλαίσιο του τουρισμού, διοίκησης τουριστικών επιχειρήσεων, και άλλο οι σπουδές που θέλουμε να προάγουμε από το υπουργείο, οι σπουδές που αφορούν στην ξενοδοχία. Στο πλαίσιο των σπουδών αυτών αντιμετωπίζουμε και την εκπαίδευση και την κατάρτιση και τη διά βίου εκπαίδευση. Και στο πλαίσιο των σπουδών αυτών θεσμοθετούμε και το Ινστιτούτο Τουριστικών Ερευνών - η τρίτη αναφορά μου.

Επιτρέψτε μου να πω εδώ ότι άλλο σκοπό εξυπηρεστεί το Υπουργείο Παιδείας, άλλο το Υπουργείο Τουρισμού, που είναι παραγωγικό υπουργείο. Η προϋπόθεση βέβαια της ανωτατοποίσης των τουριστικών σπουδών είναι η συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, με το οποίο είμαστε και σε συνεχή συνεννόηση”.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top