Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Αεροπορικές εταιρείες

Οικονομικά προβλήματα για την XL Airways, σταματά την πώληση εισιτηρίων

Τατιάνα Ρόκου - 20 September 2019, 15:21

Η γαλλική low-cost αεροπορική XL Airways ανακοίνωσε όχια πό χθες σταμάτησε την πώληση εισιτηρίων, λόγω 'οικονομικών δυσχερειών'. Επίσης ανακοίνωσε την ακύρωση αρκετών πτήσεων.


Η γαλλική αεροπορική εταιρεία XL Airways δήλωσε στον ιστότοπό της ότι αναστέλλει τις πωλήσεις εισιτηρίων εξαιτίας οικονομικών δυσχερειών, τελευταίο παράδειγμα αεροπορικών εταιρειών χαμηλού κόστους που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα.

”Η XL Airways, λόγω μεγάλων οικονομικών δυσκολιών, δυστυχώς υποχρεούται να σταματήσει τις πωλήσεις εισιτηρίων από τις 19 Σεπτεμβρίου”, αναφέρεται στην ανακοίνωση, προσθέτοντας ότι οι πτήσεις της μπορούν να ακυρωθούν από τις 23 Σεπτεμβρίου και μετά, παρ’όλο που η εταιρεία ήλπιζε να πραγματοποιήσει τις τακτικές πτήσεις για αυτό το Σαββατοκύριακο.

Τα προβλήματα της XL Airways έρχονται σε συνέχεια της χρεοκοπίας της επίσης γαλλικής Aigle Azur. Η χρεοκοπία της είναι η τελευταία στη σειρά, μεταξύ των μικρότερων ευρωπαϊκών αεροπορικών εταιρειών, που αγωνίζονται να αντιμετωπίσουν το υψηλότερο κόστος καυσίμων και τον σκληρό ανταγωνισμό στην αγορά low cost.

Η DreamJet Participations, μητρική εταιρεία της XL, δεν είναι σε θέση να συνεισφέρει κεφάλαια στον αερομεταφορέα, καθώς το σχέδιο για τη διατήρησή του με κέρδη της αδελφικής αεροπορικής εταιρείας La Compagnie, της business class αεροπορικής εταιρείας, απέτυχε.

Η La Compagnie εξακολουθεί να πωλεί εισιτήρια και δεν έχει αλλάξει το σχέδιο αντικατάστασης του στόλου της, αποσύροντας τα Boeing 757s και αποκτώντας τα Airbus A321neos για υπερατλαντικές διαδρομές. Τον περασμένο Ιανουάριο, η διοίκηση της XL ανέθεσε σε μια εμπορική τράπεζα να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις με δυνητικούς αγοραστές, αλλά χωρίς επιτυχία, παρά δύο προσφορές που τέθηκαν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top