Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsΑνεπηρέαστη η Τράπεζα Πειραιώς από την κατάρρευση της Thomas Cook
Τουρισμός και οικονομία

Ανεπηρέαστη η Τράπεζα Πειραιώς από την κατάρρευση της Thomas Cook

Το ποσό που είναι 'εκτεθειμένη' η τράπεζα καλύπτεται στο σύνολο του από ενέχυρο μετοχών και ακινήτων και πιο συγκεκριμένα από δύο ξενοδοχειακές μονάδες σε Κω και Ρόδο.

Καθησυχαστικές εμφανίζονται πηγές της Τράπεζας Πειραιώς όσον αφορά στον αντίκτυπο από την κατάρρευση του βρετανικού T.Ο. Thomas Cook. Η τράπεζα έχει ανοιχτή γραμμή χρηματοδότησης σε joint Venture της Thomas Cook ύψους 40 εκατ. ευρώ. Από αυτά, έχουν εκταμιευτεί 22 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, υπάρχει ενέχυρο μετοχών και ακινήτων για το παραπάνω ποσό, κάτι που σημαίνει ότι η τράπεζα δεν κινδυνεύει να χάσει ούτε ένα ευρώ ακόμα και αν γίνει άμεσα ρευστοποίηση.

Σε ό,τι αφορά ξενοδόχους που είναι πελάτες της τράπεζας και ενδέχεται να υποστούν απώλειες από τις εξελίξεις, η τράπεζα εκτιμά ότι δε θα δημιουργηθεί ιδιαίτερο πρόβλημα και, σε κάθε περίπτωση, αν κάποιος επιχειρηματίας αντιμετωπίσει δυσχέρειες, είναι πρόθυμη να τον στηρίξει.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024