Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
TOs

Δημιουργία ευρωπαϊκού μηχανισμού διαχείρισης κρίσεων προορισμού ζητά η Έλ. Κουντουρά

Βίκυ Καραντζαβέλου - 24 Σεπτέμβριος 2019, 12:01

Πρωτοβουλία της Έλενας Κουντουρά με έκτακτη ερώτησή της στην Κομισιόν για να δοθεί λύση και να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες της πτώχευσης του τουριστικού οργανισμού Τhomas Cook.


Η ευρωβουλευτής κα Έλενα Κουντουρά, σε έκτακτη Ερώτηση που κατέθεσε στην Κομισιόν, λόγω της κατάρρευσης του ταξιδιωτικού κολοσσού Thomas Cook, ζήτησε από την Επιτροπή να παρέμβει και να δώσει λύσεις για την άμεση αντιμετώπιση των συνεπειών, και παράλληλα την καλεί να προχωρήσει στη δημιουργία ευρωπαϊκού μηχανισμού διαχείρισης κρίσεων προορισμού με στόχο την προστασία του τουρισμού στην ΕΕ.

Όπως αναφέρει στην ερώτησή της η κα Κουντουρά, την 23η Σεπτεμβρίου ο ταξιδιωτικός οργανισμός Thomas Cook κήρυξε χρεωκοπία, ενώ 600.000 πελάτες της εταιρίας βρίσκονταν σε διακοπές. Σύμφωνα με την ευρωπαϊκή νομοθεσία, παρέχεται εγγύηση για τον επαναπατρισμό και την αποζημίωση των ταξιδιωτών. “Ωστόσο η διαχείριση της κατάρρευσης ενός ταξιδιωτικού κολοσσού μεγέθους Thomas Cook, δεν σταματάει στον επαναπατρισμό και την αποζημίωση των ταξιδιωτών”, αναφέρει η κα Κουντουρά. Οι προορισμοί των ταξιδιωτών της Thomas Cook θα δεχθούν ένα πρωτόγνωρο οικονομικό πλήγμα, και κυρίως οι νησιωτικές και περιφερειακές περιοχές, των οποίων οι τοπικές κοινωνίες βασίζονται κυρίως στον τουρισμό.

Η κα Κουντουρά ρώτησε την Επιτροπή:

  • εάν υπάρχει ευρωπαϊκός μηχανισμός στήριξης σε περιφέρειες που δέχονται μεγάλο οικονομικό πλήγμα
  • εάν θα συλλέξει στοιχεία από την κατάρρευση του ταξιδιωτικού κολοσσού για να εκτιμήσει τη σκοπιμότητα ενίσχυσης της ευρωπαϊκής νομοθεσίας για την προστασία των τοπικών κοινωνιών
  • και ζητά να  συμπεριλάβει η Κομισιόν τον τουρισμό στον προϋπολογισμό του νέου Πολυετούς Δημοσιονομικού Πλαισίου, ώστε να υπάρξει ευρωπαϊκός μηχανισμός διαχείρισης κρίσεων προορισμού, όχι μόνο για περιπτώσεις όπως η συγκεκριμένη με την κατάρρευση του ταξιδιωτικού οργανισμού, αλλά και για άλλα καίρια και επείγοντα θέματα, όπως οι φυσικές καταστροφές, τα εντεινόμενα καιρικά φαινόμενα και τα έκτακτα ζητήματα στον κρίσιμο τομέα της ασφαλείας.

Το TravelDailyNews πιστεύει ότι οι επαγγελματίες του τουρισμού, ακόμα και αν προσωρινά χάσουν χρήματα, πρέπει να φιλοξενήσουν τους επισκέπτες και τουρίστες - άλλωστε αυτοί οι ίδιοι θα ξανάρθουν! Ο τελικός πελάτης είναι ο πελάτης μας. Επίσης, μην ξεχνάμε ότι μέσα στο επιχειρηματικό ρίσκο υπάρχουν και τα “φέσια” ...και πιστέψτε με, ο Thomas Cook ήταν επισφαλής πελάτης... εδώ και πολλά χρόνια!

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top