Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsΑστρονομικά bonus στους επικεφαλής της Thomas Cook που κατέρρεε
TOs

Αστρονομικά bonus στους επικεφαλής της Thomas Cook που κατέρρεε

Τεράστια ποσά υπό μορφή αμοιβών και μπόνους εισέπραξαν τα τελευταία χρόνια οι επικεφαλής της Thomas Cook, ενώ η εταιρεία αγωνιζόταν να ορθοποδήσει οικονομικά.

Αίσθηση προκαλούν δημοσίευματα της Daily Telegraph και της Mirror, που αποκαλύπτουν αναφέρει ότι κορυφαία στελέχη του ομίλου μοιράστηκαν την τελευταία πενταετία πάνω από 20 εκατ. λίρες σε μπόνους (23 εκατ. ευρώ), αν και ήταν ορατός ο κίνδυνος χρεοκοπίας.

Ο Ελβετός εκτελεστικός διευθυντής Peter Fankhauser εισέπραξε 8,3 εκατ. λίρες (κοντά στα 10 εκατ. ευρώ) από το 2014 που ανέλαβε. Σε μιά μόνο χρονιά, το 2015, πήρε 2,9 εκατομμύρια (σχεδόν 3,5 εκατ. ευρώ).

Οι οικονομικοί διευθυντές Michael Healy και Bill Scott έχουν πάρει συνολικά περίπου 7 εκατ. λίρες απ’ το 2014. Πάνω από 4 εκατ. λίρες εισέπραξαν στην πενταετία οι μη εκτελεστικοί διευθυντές, μεταξύ των οποίων ο Βέλγος Φρανκ Μέισμαν που έλαβε 1,6 εκατ. λίρες.

Οι αριθμοί αυτοί προκαλούν την οργή των 21.000 υπαλλήλων της Tomas Cook, που χάνουν τις δουλειές τους.

Σύμφωνα όμως με τους οικονομικοί αναλυτές, ο Fankhauser διαχειρήστηκε τον όμιλο υπό πολύ δύσκολες συνθήκες και δικαιολογημένα πήρε τα υψηλά αυτά μπόνους. Όπως επισημαίνουν, όταν ανέλαβε η εταιρεία βρισκόταν αντιμέτωπη με οικονομικά προβλήματα. Κατόρθωσε να τα αντιμετωπίσει, επαναφέροντας την Tomas Cook σε κερδοφορία το 2015. Τα επόμενα τρία χρόνια φάνηκε να αποδίδει καρπούς η προσπάθεια αναδιάρθρωσης του ομόλου, που επεκτάθηκε με την απόκτηση πολλών ξενοδοχείων.

Το παρατεταμένο κύμα ζέστης το καλοκαίρι του 2018, το θερμότερο των τελευταίων ετών στη Βρετανία, συντέλεσε αρνητικά στην πορεία της εταιρείας αφού πολλοί προτίμησαν να μείνουν στη χώρα αντί να ταξιδέψουν στο εξωτερικό. Οι φόβοι για το Brexit αλλά και η πτώση της λίρας δε βοήθησαν επίσης την κατάσταση, ενώ αυξανόταν παράλληλα ο ανταγωνισμός από τους OTAs.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024