Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Περιφέρεια

Το 80% των ξενοδόχων της Κρήτης συνεργάζεται με την Thomas Cook

Τατιάνα Ρόκου - 24 September 2019, 15:52

Αυτήν τη στιγμή στην Κρήτη οι Βρετανοί πελάτες του Thomas Cook υπολογίζονται 15.000, ενώ ζήτημα παραμένει τι θα γίνει με τους 60.000 Γερμανούς, που κι αυτοί βρίσκονται στο νησί.


Συνάντηση με τον περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη είχε το πρωί της Τρίτης ο υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης. Αντικείμενο της συνάντησης της ηγεσίας του Υπουργείου Τουρισμού με τον περιφερειάρχη Κρήτης ήταν η πρώτη αποτίμηση των επιπτώσεων για τις κρητικές επιχειρήσεις από την οικονομική κατάρρευση της Thomas Cook.

Επίσης, έγινε ενημέρωση για τον σχεδιασμό της Κυβέρνησης για την αντιμετώπιση των άμεσων, μεσοπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων θεμάτων που ανακύπτουν από αυτήν την εξέλιξη.

Μετά τη συνάντηση ο κ. Θεοχάρης δήλωσε: “Η Κρήτη είναι μια περιοχή που συνεργαζόταν στενά με τη συγκεκριμένη εταιρεία και συνεπώς υπάρχουν αρκετά θέματα τα οποία πρέπει να επιλυθούν άμεσα για να υπάρξει ομαλότητα όπως και σε όλες τις περιοχές της χώρας που έχουν επηρεαστεί”.

“Συνεχίζουμε” είπε ο υπουργός “τις επαφές με τους ξενοδόχους, αλλά και με επαγγελματίες που έχουν σχέση με τον τουριστικό κλάδο και επηρεάζονται από την οικονομική κατάρρευση της Thomas Cook. Βασικό μας μέλημα είναι να αντιμετωπίσουμε τις επιπτώσεις και να επιλύσουμε γρήγορα και άμεσα τα όποια θέματα έχουν ανακύψει”.

Από την πλευρά του ο περιφερειάρχης Κρήτης δήλωσε: ”Συναντηθήκαμε με την ηγεσία του υπουργείου Τουρισμού όπου συζητήσαμε το μεγάλο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί από την Thomas Cook. Από την πλευρά μας ζητούμε από την Κυβέρνηση να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια ούτως ώστε οι άνθρωποι του τουρισμού να έχουν τις λιγότερες απώλειες”.

Αυτή τη στιγμή στην Κρήτη είναι περίπου 15.000 πελάτες του Thomas Cook από τη Βρετανία, ωστόσο ζήτημα παραμένει τι θα γίνει με τους 60.000 Γερμανούς που κι αυτοί βρίσκονται στο νησί.

Ο πρόεδρος Τουριστικών Γραφείων και Τουριστικών Πρακτόρων Κρήτης, κ. Μιχάλης Βλατάκης, δήλωσε στο ΑΠΕ/ΜΠΕ: ”Είναι ένας σεισμός 7 Ρίχτερ και αναμένουμε το ‘τσουνάμι’. Δεν είναι μόνο τα συμβόλαια όσων επισκεπτών ήρθαν και δε θα καλυφθούν, είναι και αυτά που δε θα υλοποιηθούν, καθώς όσοι είχαν κλείσει να έρθουν μέχρι τις 10 Νοεμβρίου απλά δε θα πραγματοποιήσουν το ταξίδι τους. Λέω ότι αναμένουμε και το ‘τσουνάμι’, καθώς δεν είναι δυνατόν να μην σκεφτόμαστε και τα συμβόλαια που έχουν ήδη κλειστεί για την επόμενη τουριστική σεζόν. Σε αυτήν τη φάση, έχω την αίσθηση ότι όλα βρίσκονται στον αέρα”.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ηρακλείου κ. Νίκος Χαλκιαδάκης υπολογίζει ότι η ζημία για τους ξενοδόχους του νησιού ανέρχεται σε 80-100 εκατ. ευρώ τα οποία είναι δεδουλευμένα και μετά τη χρεωκοπία της Thomas Cook δεν πρόκειται να εισπραχθούν. ”Το 80% των ξενοδόχων της Κρήτης συνεργάζεται με την Thomas Cook, άρα τα χρήματα που χάνονται είναι πάρα πολλά. Αυτήν τη στιγμή υπολογίζουμε πώς τα ξενοδοχεία θα χάσουν 80 με 100 εκατομμύρια ευρώ, χρήματα τα οποία είναι δεδουλευμένα και δεν πρόκειται να εισπραχθούν” επισημαίνει. ”Οι τουρίστες θα αποχωρήσουν σταδιακά και οργανωμένα μέσα στις επόμενες πέντε ημέρες. Για αυτό το διάστημα οι ξενοδόχοι δεν πρέπει να ανησυχούν γιατί ο ασφαλιστικός φορέας θα καλύψει αυτά τα έξοδα και θα πληρωθούν” λέει ο κ. Χαλκιαδάκης.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top