Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Πνευματικά δικαιώματα

ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ: 'Προσβλητικές οι αναφορές προς εμάς από το '450+ Πρωτοβουλία δημιουργών και κληρονόμων'

Βίκυ Καραντζαβέλου - 25 September 2019, 11:48

Η ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ θεωρεί ότι καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια για την εξομάλυνση της αγοράς και την οικοδόμηση ενός πλαισίου συζήτησης με όλους τους εμπλεκομένους, 'προς όφελος όχι μόνο των δικών της μελών, αλλά και όλων των δικαιούχων πνευματικών δικαιωμάτων'.


Η ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ, σε ανακοίνωσή της, ζητά την ανάκληση όλων των ”κακόβουλων” αναφορών στον οργανισμό από την ιστοσελίδα του σωματείου “450+ Πρωτοβουλία δημιουργών και κληρονόμων”, κάτι που πιστεύει ότι θα αποτελέσει ένδειξη καλής θέλησης από πλευράς του και μπορεί να οικοδομήσει τις βάσεις για μία πιθανή περαιτέρω ανταλλαγή δημιουργικών απόψεων, προς όφελος όλων των δικαιούχων πνευματικών δικαιωμάτων.

Μετά από τις κατ’επανάληψιν ”προσβλητικές και συκοφαντικές” αναφορές προς τον οργανισμό ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ, όπως διατυπώνονται από τους συντάκτες / διαχειριστές της ιστοσελίδας στο Facebook του σωματείου “450+ Πρωτοβουλία δημιουργών και κληρονόμων”, η ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ διαμαρτύρεται για το περιεχόμενό τους και δηλώνει τα εξής:

”Στις αναρτήσεις της εν λόγω ιστοσελίδας του σωματείου περιλαμβάνονται ψευδείς και παραπλανητικές αναφορές, όπως ότι δήθεν η Ernst & Young ‘αποκάλυψε σκανδαλώδη κακοδιαχείριση’ για τον οργανισμό μας, ότι η ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ συνετέλεσε ‘στην καταστροφή του Πνευματικού Δικαιώματος στη χώρα μας’, ότι ο οργανισμός μας είναι ‘αντίπαλος στα συμφέροντα του ελληνικού τραγουδιού’ κι ότι δήθεν ταυτίζεται με την ΑΕΠΙ.

Οι αναφορές αυτές προσβάλλουν ευθέως την αξιοπιστία του νομικού μας προσώπου, την προσωπικότητα των μελών που συμμετέχουν στη διοίκηση του Οργανισμού, αλλά και όλους τους εκπροσωπούμενους δικαιούχους – μέλη μας (Έλληνες και ξένους) που μας εμπιστεύτηκαν ως τον μοναδικό Οργανισμό Συλλογικής Διαχείρισης πνευματικών δικαιωμάτων μουσικών έργων. Η παράνομη και αντιδεοντολογική συμπεριφορά των συντακτών / διαχειριστών της ιστοσελίδας έχει επιφέρει σημαντική βλάβη στον οργανισμό μας, προσβάλλοντας το κύρος, τη φήμη και την επαγγελματική αξιοπιστία του. Ταυτόχρονα, με τις αναφορές αυτές, οι δημιουργοί και δικαιούχοι πνευματικών δικαιωμάτων, όπως και οι χρήστες, έρχονται σε σύγχυση, διασπώνται και παραπληροφορούνται, ενόσω όλοι παρακολουθούν με αγωνία τις εξελίξεις στον χώρο.

Εδώ και τόσον καιρό, η ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια για την εξομάλυνση της αγοράς και την οικοδόμηση ενός πλαισίου συζήτησης με όλους τους εμπλεκομένους, προς όφελος όχι μόνο των δικών της μελών, αλλά και όλων των δικαιούχων πνευματικών δικαιωμάτων.

Η ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ολοκληρώνει με επιτυχία και με την αναγνώριση των ευρωπαϊκών και παγκόσμιων ΟΣΔ την πλήρη οργάνωσή της σε κάθε επίπεδο και κυρίως σε επίπεδο τεχνογνωσίας και τεχνολογίας με εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό. Η ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ, μη ενστερνιζόμενη διχαστικές πρακτικές και με γνώμονα το συμφέρον όλων των δικαιούχων, δεν διαχωρίζει τους συναδέλφους καλλιτέχνες και ομότεχνους σε ημέτερους ή μη, Έλληνες και ξένους.

Η ανάκληση, επομένως, όλων των κακόβουλων αναφορών στον οργανισμό μας από την ιστοσελίδα του σωματείου θα αποτελέσει ένδειξη καλής θέλησης από πλευράς του και μπορεί να οικοδομήσει τις βάσεις για μία πιθανή περαιτέρω ανταλλαγή δημιουργικών απόψεων, προς όφελος όλων των δικαιούχων πνευματικών δικαιωμάτων”.

|
Share |
Σχετικά θέματα:
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top