Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τουριστική πολιτική

Κ. Νοτοπούλου προς Θ. Θεοχάρη: 'Γνωρίζατε από τις 25 Ιουλίου την κατάσταση στην Thomas Cook;'

Τατιάνα Ρόκου - 25 Σεπτέμβριος 2019, 13:01

Η τομεάρχης Τουρισμού της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ ρωτά τον υπουργό Τουρισμού αν γνώριζε από τις 25 Ιουλίου την κατάσταση που διαμορφωνόταν με την Thomas Cook, με τον κ. Χάρη Θεοχάρη να απαντά ότι 'αν η κα Νοτοπούλου ήταν υπουργός Τουρισμού θα ήταν ικανή να κλείσει την Thomas Cook έξι μήνες νωρίτερα'.


Η τομεάρχης Τουρισμού της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης κα Κατερίνα Νοτοπούλου, προχώρησε σε ρώτηση προς τον υπουργό Τουρισμού σχετικά με το αν γνώριζε, ήδη από τις 25 Ιουλίου, για τη δεινή θέση που είχε περιέλθει η Thomas Cook και αν ναι, σε ποιες ενέργειες προχώρησε “για να διασφαλίσει τα συμφέροντα της Ελλάδας και του ελληνικού τουρισμού”.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της κ. Νοτοπούλου:
“Αμέσως μετά την επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, στο Υπουργείο Τουρισμού, στις 25 Ιουλίου ο υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης συναντήθηκε με τον CEO του Oμίλου Thomas Cook, Peter Fankhauser. Μάλιστα σε ανάρτησή του στον επίσημο λογαριασμό του Υπουργείου Τουρισμού στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (twitter και  facebook), που αναπαρήγαγε επίσης από τους προσωπικούς του λογαριασμούς, ο κ. Θεοχάρης σχολίασε ότι “ο κ. Fankhauser περιέγραψε λεπτομερώς την κατάσταση της εταιρείας και μας διαβεβαίωσε ότι η Thomas Cook θα παραμείνει μια από τις κορυφαίες εταιρείες παγκοσμίως στον τομέα του τουρισμού. Η ανάρτηση αυτή του υπουργού αναπαράχθηκε σήμερα σε σχετικό ρεπορτάζ της ‘Εφημερίδας των Συντακτών’, στο οποίο επίσης φιλοξενούνται δηλώσεις του αερολιμενάρχη του αεροδρομίου του Ηρακλείου, ο οποίος μιλώντας στο Κρήτη TV δήλωσε ότι η Thomas Cook είχε προετοιμαστεί για το ενδεχόμενο χρεωκοπίας και είχαν γίνει προσυνεννοήσεις με τους αρμόδιους φορείς, ήδη από τα τέλη Ιουλίου.

Eρωτάται ο κ. υπουργός και τον καλούμε να διευκρινίσει:
1. Είχε ενημερωθεί από την διοίκηση της Thomas Cook και άρα γνώριζε στις 25 Ιουλίου λεπτομερώς για την τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο ταξιδιωτικός όμιλος;
2. Εφόσον γνώριζε -όπως ο ίδιος παραδέχεται-, σε ποιες ενέργειες προχώρησε ο κ. Θεοχάρης με την ευθύνη της θέσης του ως υπουργού Τουρισμού για να διασφαλίσει τα συμφέροντα της Ελλάδας και του ελληνικού τουρισμού, που σήμερα,  δύο μόλις μήνες μετά, υφίσταται ένα πρωτόγνωρο πλήγμα, με αλυσιδωτές ανυπολόγιστες συνέπειες στην οικονομία, στις θέσεις εργασίας, και στη βιωσιμότητα μεγάλου αριθμού επιχειρήσεων;”.

Η απάντηση του υπουργού Τουρισμού
“Τη στιγμή που αναγνωρίζεται απ’όλους πως η Κυβέρνηση, το Υπουργείο Τουρισμού και οι τουριστικοί φορείς έχουμε εγκύψει πάνω στο ζήτημα που έχει δημιουργηθεί από την οικονομική κατάρρευση της Thomas Cook δίνοντας λύσεις, η κα Κατερίνα Νοτοπούλου επιλέγει να αποζητά λίγα λεπτά δημοσιότητας. Το μόνο που καταφέρνει είναι να προκαλεί και να ζημιώνει τον ελληνικό τουρισμό.

Αν η κα Νοτοπούλου ήταν υπουργός Τουρισμού θα ήταν ικανή να κλείσει την Thomas Cook έξι μήνες νωρίτερα. Δυστυχώς για εκείνη και για το κόμμα από το οποίο προέρχεται, η Κυβέρνηση έχει αλλάξει και η χώρα έχει μπει σε ομαλότητα. Κάτι που έχει φανεί ήδη από τις πρώτες στιγμές που ξέσπασε η παγκόσμια κρίση στον τουριστικό κλάδο από την οικονομική κατάρρευση της Thomas Cook”.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top