Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsΠτώχευση και για τη γερμανική θυγατρική της Thomas Cook
TOs

Πτώχευση και για τη γερμανική θυγατρική της Thomas Cook

Κι άλλα αρνητικά νέα για την Ελλάδα, καθώς μεγάλος αριθμός τουριστών προέρχονται στη χώρα μας μέσω της γερμανικής θυγατρικής της Thomas Cook.

Μετά την κατάρρευση για την αγγλική Thomas Cook τα ξημερώματα της περασμένης Δευτέρας 23 Σεπτεμβρίου, σε πτώχευση οδηγείται και η θυγατρική γερμανική εταιρεία Thomas Cook GmbH, όπου σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται και η επίσημη ανακοίνωση της γερμανικής εταιρείας σε λίγη ώρα.

Τα brands που διαχειρίζεται η Thomas Cook GmbH είναι τα Νeckermann Reisen, Oeger Tours και Bucher Reisen.

Όπως μεταδίδει η γερμανική “Die Welt“, “στον αέρα” βρίσκονται περίπου 140.000 Γερμανοί τουρίστες με τη εφημερίδα να επισημαίνει ότι για την ώρα παραμένει άγνωστο τι θα γίνει με τις περιπτώσεις αυτές. “Ασφαλώς και θα θέλαμε να είχαμε αποφύγει την εξέλιξη αυτή, αλλά δυστυχώς δεν καταφέραμε να πετύχουμε μια βραχυπρόθεσμη λύση μέσω των διαπραγματεύσεων” αναφέρει η CEO της εταιρείας Thomas Cook GmbH, Stephani Berk.

Η είδηση είναι ιδιαίτερα αρνητική για την Ελλάδα, καθώς μεγάλος αριθμός τουριστών της Thomas Cook έρχονται στη χώρα μας μέσω της γερμανικής θυγατρικής, με αποτέλεσμα οι απώλειες για τον ελληνικό τουριστικό κλάδο από το “κανόνι” να μεγαλώνουν.

Σε κατάρρευση και η πολωνική θυγατρική Neckermann Polska. Σύμφωνα με τις πολωνικές αρχές περίπου 3.600 πελάτες της πολωνικής εταιρείας εξακολουθούν να βρίσκονται σε διακοπές στο εξωτερικό.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024