Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΜνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Τουρισμού και της ΕΛΣΤΑΤ
Υπουργείο Τουρισμού

Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Τουρισμού και της ΕΛΣΤΑΤ

Αντικείμενο του Μνημονίου είναι η κατάρτιση των βασικών πινάκων του Ελληνικού Δορυφόρου Λογαριασμού Τουρισμού και η υποστήριξη του Παρατηρητηρίου Τουρισμού, με την απαιτούμενη στατιστική πληροφόρηση.

Μνημόνιο Συνεργασίας, μεταξύ του Υπουργείου Τουρισμού και της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής υπεγράφη σήμερα στο Υπουργείο Τουρισμού, από τον υπουργό Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη και τον πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ κ. Αθανάσιο Θανόπουλο.

Αντικείμενο του Μνημονίου είναι η κατάρτιση των βασικών πινάκων του Ελληνικού Δορυφόρου Λογαριασμού Τουρισμού και η υποστήριξη του Παρατηρητηρίου Τουρισμού, με την απαιτούμενη στατιστική πληροφόρηση.

Στην τελετή υπογραφής, στην οποία παρέστησαν ο υφυπουργός Τουρισμού κ. Μάνος Κόνσολας και ο Γενικός Γραμματέας κ. Κωνσταντίνος Λούλης, τονίστηκε ότι με το έργο, το οποίο θα ολοκληρωθεί σε χρονικό ορίζοντα τεσσάρων ετών, θα διασφαλισθεί η ορθότητα και αντικειμενικότητα των στατιστικών στοιχείων στον ελληνικό τουρισμό.

Για την εκπόνηση του έργου θα συγκροτηθούν άμεσα δύο τεχνικές ομάδες εργασίας, που θα επεξεργασθούν τα υπό εξέταση στοιχεία.

Ο κ. Θεοχάρης σε δηλώσεις του μετά την υπογραφή τόνισε μεταξύ άλλων ότι με την απόφαση αυτή διασφαλίζεται η καλύτερη δυνατή προσέγγιση στα στοιχεία που αφορούν στον Τουρισμό και η αξιοπιστία των στοιχείων που κρίνεται ιδιαίτερα κρίσιμη για την αποτύπωση της συνεισφοράς του τουρισμού στην ελληνική οικονομία. “Είναι ένα έργο που έλειπε χρόνια από τον ελληνικό τουρισμό και με την ολοκλήρωσή του θα εξασφαλισθούν πληρέστερες και αντικειμενικότερες προσεγγίσεις στα δεδομένα του ελληνικού τουρισμού”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024