Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Αεροδρόμια

Το νέο αεροδρόμιο του Πεκίνου αναμένεται να ενισχύσει τον τουρισμό της Κίνας

Τατιάνα Ρόκου - 30 Σεπτέμβριος 2019, 12:56

Ο απώτερος σκοπός είναι το νέο αεροδρόμιο του Πεκίνου να μπορεί να υποδέχεται 100 εκατ. επιβάτες σε ετήσια βάση ως το 2040.


Σε απόσταση 46 χλμ. από την Πλατεία Τιενανμέν του Πεκίνου, το νέο αεροδρόμιο του Πεκίνου (PKX) αναμένεται να ενισχύσει τον τουρισμό, αλλά και τη φιλόδοξη πρωτοβουλία δημιουργίας υποδομών “Belt and Road”. Επίσης, θα “αποσυμπιέσει το υπάρχον διεθνές αεροδρόμιο του Πεκίνου.

Μεταξύ άλλων, τα χαρακτηριστικά του νέου αεροδρομίου περιλαμβάνουν ένα «έξυπνο» σύστημα με τεχνολογία 5G της Huawei, που χρησιμοποιεί αναγνώριση προσώπου για μια σειρά διαδικασιών, από το check-in και τους ελέγχους ασφαλείας μέχρι την επιβίβαση.Το κόστος κατασκευής του αεροδρομίου ανήλθε στα 17,47 δισ. δολ. Το κτίριο του τερματικού σταθμού από μόνο του καλύπτει 700.000 τ.μ., και το αεροδρόμιο έχει τη δυνατότητα να εξυπηρετεί 45 εκατ. ταξιδιώτες ετησίως έως το 2021 - και 72 εκατομμύρια ως το 2025. Από τους 4 αεροδιαδρόμους που διαθέτει τώρα πρόκειται να επεκταθεί στους επτά, με στόχο να εξυπηρετεί περίπου 620.000 πτήσεις ετησίως.

Ο απώτερος σκοπός είναι το νέο αεροδρόμιο του Πεκίνου να μπορεί να υποδέχεται 100 εκατ. επιβάτες σε ετήσια βάση ως το 2040- κάτι που θα το καταστήσει το μεγαλύτερο terminal στον κόσμο, από άποψης χωρητικότητας επιβατών. Σήμερα το αεροδρόμιο με τους περισσότερους ταξιδιώτες στον κόσμο είναι το Hartsfield-Jackson Atlanta International Airport στις ΗΠΑ, με πάνω από 100 εκατ. ταξιδιώτες.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top