Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Περιφέρεια

Ο Δήμος Κέρκυρας ζητά μέτρα στήριξης του νησιού λόγω Thomas Cook

Τατιάνα Ρόκου - 02 Οκτώβριος 2019, 12:48

Η δήμαρχος Κερκυραίων, κα Μερόπη Υδραίου, με επιστολή της προς τον υπουργό Οικονομικών, ζητά άμεσα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων και του τουρισμού της Κέρκυρας. Η δήμαρχος ζητά παράλληλα να δρομολογήσει μια νέα καμπάνια προβολής της Κέρκυρας, που πέρα από την κατάρρευση της Thomas Cook, έχει υποστεί και αρνητική δημοσιότητα λόγω του προβληματος της διαχείρισης των σκουπιδιών.


Η δήμαρχος Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων κα Μερόπη Υδραίου, με επιστολή που απέστειλε στον υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα, την οποία κοινοποιεί στον υφυπουργό κ. Απόστολο Βεσυρόπουλο και στον υπουργό και υφυπουργό Τουρισμού κ.κ. Χάρη Θεοχάρη και Μάνο Κόνσολα αντίστοιχα, ζητά τη λήψη άμεσων μέτρων για τη στήριξη των επιχειρήσεων που αντιμετωπίζουν τις αρνητικές συνέπειες από την πτώχευση της Thomas Cook.

Όπως αναφέρει το CorfuPress, η κα Υδραίου επισημαίνει ότι επιχειρηματίες της Κέρκυρας βρίσκονται αυτήν τη στιγμή εκτεθειμένοι και με ανοίγματα χιλιάδων ευρώ, έχοντας παράλληλα να καταβάλουν υποχρεώσεις όπως ο ΦΠΑ, που ουδέποτε εισέπραξαν και είναι αμφίβολο αν θα υπάρξουν ενώ δε θα εισπράξουν και το αντίτιμο των συμβολαίων τους με την υπό πτώχευση εταιρεία. Τονίζει ακόμη ότι “η αδυναμία αντιμετώπισης του προβλήματος που έχει δημιουργηθεί είναι βέβαιο ότι θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στον τουρισμό μας και στην απασχόληση” και ζητά από το Υπουργείο Οικονομικών να εξετάσει μέτρα όπως:

  • Η μη υποχρέωση της απόδοσης ΦΠΑ για χρήματα που αποδεδειγμένα δεν εισέπραξαν.
  • Η εξάμηνη, τουλάχιστον, παράταση για την καταβολή των φορολογικών και ασφαλιστικών τους υποχρεώσεων.

Η δήμαρχος Κέρκυρας ζητά παράλληλα από το Υπουργείο Τουρισμού να δρομολογήσει μια νέα καμπάνια διαφημιστικής προβολής και προώθησης της Κέρκυρας, που πέρα από την περίπτωση με την κατάρρευση της Thomas Cook, έχει υποστεί και αρνητική δημοσιότητα τα δύο τελευταία χρόνια, με το πρόβλημα της διαχείρισης των σκουπιδιών.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top