Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΚαμπάνια της γερμανικής PETA στην Ελλάδα για τα γαϊδουράκια της Σαντορίνης
Προορισμός

Καμπάνια της γερμανικής PETA στην Ελλάδα για τα γαϊδουράκια της Σαντορίνης

Η καμπάνια καλεί τους τουρίστες να αποφεύγουν τις βόλτες με τα γαϊδούρια και τα μουλάρια. 'Βοηθείστε να σταματήσει η βαναυσότητα: Παρακαλούμε μην καβαλάτε τα γαϊδούρια και τα μουλάρια!', το σύνθημα της εκστρατείας.

Μετά την άρνηση των Αρχών της Σαντορίνης να προβάλλει διαφημίσεις σχετικά με την κακοποίηση γαϊδουριών και μουλαριών που χρησιμοποιούνται ως “ταξί” στο νησί, η ΡΕΤΑ Γερμανίας ξεκίνησε εκστρατεία σε γειτονικά της Σαντορίνης λιμάνια, πορθμεία, ταξί, λεωφορεία, διαφημιστικές πινακίδες και ποδήλατα – ακόμη και στο Αεροδρόμιο Αθηνών.

Πάνω από 100 διαφημίσεις με το μότο “Βοηθείστε να σταματήσει η βαναυσότητα: Παρακαλούμε μην καβαλάτε τα γαϊδούρια και τα μουλάρια!” είναι πλέον ορατές σε Ραφήνα και Πειραιά. Η εκστρατεία έρχεται σε συνέχεια πρόσφατης εκδήλωσης μαρτυρίας της PETA, που αποκάλυψε ότι οι χειριστές των ζώων τα σέρνουν στα σκαλοπάτια, τα μαστιγώνουν και τα χτυπάνε με μπαστούνια για να συνεχίσουν να περπατούν.

“Τουρίστες προσέξτε: τα γαϊδούρια μαστιγώνονται να σέρνουν βαριά φορτία πάνω-κάτω στα σκαλιά της Σαντορίνης”, λέει η εκτελεστικός αντιπρόεδρος του PETA, Tracy Reiman. “Η PETA καλεί τους ταξιδιώτες να αρνηθούν να συμμετάσχουν σε αυτές τις βάναυσες βόλτες – και καλούν τις ελληνικές αρχές να σταματήσουν αυτήν την κακοποίηση”.

Ένας νέος νόμος που ψηφίστηκε φέτοςαποτρέπει τους ιδιοκτήτες γαϊδουριών και μουλαριών στη Σαντορίνη να επιβαρύνουν τα ζώα τους με βάρος μεγαλύτερο των 100 κιλών, παρ’όλο που, σύμφωνα με τις κτηνιατρικές συστάσεις, τα γαϊδούρια δεν πρέπει να μεταφέρουν περισσότερο από το 20% του σωματικού τους βάρους. Όταν δε μεταφέρουν εξαιρετικά βαριά φορτία στις πλάτες τους, τα ζώα είναι συχνά δεμένα στον ήλιο, χωρίς πρόσβαση σε νερό ή σκιά.

Στη φωτογραφία, ταξί με την καμπάνια στο αεροδρόμιο “Ελ. Βενιζέλος”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024