Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τουριστική εκπαίδευση

Πρόγραμμα ανάπτυξης τουριστικής συνείδησης μαθητών και εκπαιδευτικών στις Σέρρες

Τατιάνα Ρόκου - 03 October 2019, 15:40

'Ο μικρός τουρίστας - Μια βαλίτσα ταξιδεύει...στις Σέρρες' αφορά σε μια δωρεάν πολυβραβευμένη πρωτότυπη διαθεματική δράση, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.


Ολοκληρώθηκε με επιτυχία την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019 το τριήμερο εκπαιδευτικών δράσεων του Υπουργείου Τουρισμού που παρουσιάστηκε σε περίπου 3.000 παιδιά και διοργανώθηκε από την Περιφερειακή Ενότητα Σερρών (Γραφείο Τουρισμου) της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και το Επιμελητήριο Σερρών, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, με τίτλο: ”Ο μικρός τουρίστας - Μια βαλίτσα ταξιδεύει... στις Σέρρες” στο πλαίσιο της διοργάνωσης της 5ης SEREXPO, καθώς και του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού.

Οι δράσεις αφορούσαν, αφενός, στην ανάπτυξη τουριστικής συνείδησης μαθητών και εκπαιδευτικών και αφετέρου, στην ευαισθητοποίησή τους αναφορικά με τους 17 Παγκόσμιους Στόχους. Τα εργαστήρια διεξήχθησαν από κοινού, από την κα Ελευθερία Γκρίμπα, διδάκτορα του Πανεπιστημίου Αιγαίου και στέλεχος του Υπουργείου Τουρισμού σε συνεργασία με την κα Όλγα Δανιηλίδου, υπεύθυνη του Γραφείου Τουρισμού της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών, οι οποίες μετέφεραν στα παιδιά την εμπειρία τους από τον κλάδο του τουρισμού, δίνοντας ταυτόχρονα έμφαση στη σημασία της βιώσιμης ανάπτυξης.”Ο μικρός τουρίστας - Μια βαλίτσα ταξιδεύει...στις Σέρρες” αφορά σε μια δωρεάν πολυβραβευμένη πρωτότυπη διαθεματική δράση, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, καθώς και τη στήριξη της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, του Club Serres for UNESCO και πολλών άλλων διακεκριμένων φορέων.

Το πρόγραμμα των δράσεων περιελάμβανε βιωματικά εργαστήρια για μαθητές Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίων και Λυκείων, μέσα από διαδραστικές εκπαιδευτικές δραστηριότητες. Οι μαθητές, αλλά και οι εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν, έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ζήλο, αλλά και αποκόμισαν σημαντικές εμπειρίες και γνώσεις σχετικά με το ζήτημα του τουρισμού, της φιλοξενίας, της βιώσιμης ανάπτυξης και των εκθέσεων. Εντύπωση έκανε η εξαιρετική συνεργασία των παιδιών και η προσοχή που επέδειξαν, κατά τη διάρκεια των εργαστηρίων.

Όλοι οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί παρέλαβαν πιστοποιητικά συμμετοχής στις εκδηλώσεις εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού, πλήρες υλικό προβολής της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών, καθώς και εκπαιδευτικό υλικό από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Κοινοβούλιο, την Ελληνική Στατιστική Αρχή και την UNESCO.

Ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής της 5ης SEREXPO κ. Χρήστος Μέγκλας, καθώς επίσης και ο αντιπεριφερειάρχης Σερρών κ. Παναγιώτης Σπυρόπουλος αισθάνονται την ανάγκη να ευχαριστήσουν ”για την άψογη συνεργασία και την εξαιρετική υλοποίηση του προγράμματος τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, ανανεώνοντας το ραντεβού για την επόμενη χρονιά, με περισσότερες δράσεις και συμμετοχές, μιας και η ανατροφοδότηση από τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς υπήρξε ιδιαίτερα ενθαρρυντική για την επανάληψη της εκπαιδευτικής δράσης.

Τέλος, πολλές ευχαριστίες στο Υπουργείο Τουρισμού και την κα Γκρίμπα για την εθελοντική της πρωτοβουλία, τόσο για την έμπνευση του συγκεκριμένου προγράμματος και την άμεση προθυμία της να το μοιραστεί με τους νέους του τόπου μας, όσο και για την άριστη διεξαγωγή του στη Σέρρες, ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού, στο πλαίσιο της φετινής SEREXPO, αναδεικνύοντας τη σημασία του να τιμάμε και να εορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού και στην επαρχία και μάλιστα σε έναν νομό με πλούσια ιστορία-γαστρονομία- πολιτισμό-τουρισμό”.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top