Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsΣχέδιο αποκατάστασης 300 εκατ. ευρώ της ισπανικής οικονομίας λόγω Thomas Cook
TOs

Σχέδιο αποκατάστασης 300 εκατ. ευρώ της ισπανικής οικονομίας λόγω Thomas Cook

Χιλιάδες θέσεις εργασίας στον ισπανικό τουριστικό τομέα του τουρισμού κινδυνεύουν μετά την πτώχευση του βρετανικού Τ.Ο., ιδίως σε περιοχές όπως οι ισπανικές Βαλεαρίδες Νήσοι και οι Κανάριοι Νήσοι.

Η κυβέρνηση της Ισπανίας ανακοίνωσε σχέδιο αποκατάστασης -ύψους 300 εκατ. ευρώ- για την καταπολέμηση της οικονομικής ζημίας που υπέστη η χώρα από την κατάρρευση της Thomas Cook, όπως δήλωσε ο υπουργός Τουρισμού Reyes Maroto. Το σχέδιο θα αποτελείται από 13 ξεχωριστά μέτρα και θα περιλαμβάνει πίστωση για τις επηρεαζόμενες εταιρείες.

Λίγο μετά την ανακοίνωση της πτώχευσης της Thomas Cook στις 25 Σεπτεμβρίου, η ισπανική κυβέρνηση ζήτησε από την ΕΕ να χορηγήσει οικονομική βοήθεια από το ταμείο European Globalisation Adjustment Fund, ώστε να διαχειριστεί τον αντίκτυπο στην ισπανική αγορά εργασίας. Μάλιστα, ο Maroto συναντήθηκε με την Επίτροπο της ΕΕ για την Απασχόληση Marianne Thyssen για να συζητήσει το θέμα.

Το European Globalisation Adjustment Fund “παρέχει υποστήριξη σε ανθρώπους που χάνουν τη δουλειά τους ως αποτέλεσμα μεγάλων διαρθρωτικών αλλαγών στην παγκόσμια εμπορίου αγορά λόγω της παγκοσμιοποίησης, π.χ. όταν κλείνει μια μεγάλη εταιρεία ή η παραγωγή της μεταφέρεται εκτός ΕΕ ή ως αποτέλεσμα της παγκόσμιας οικονομικής και χρηματοπιστωτικής κρίσης”, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Διαθέτει ετήσιο προϋπολογισμό 150 εκατ. ευρώ – το μισό από το ποσό που αποφάσισε η Ισπανία να δαπανήσει για να περιορίσει τον αντίκτυπο της κατάρρευσης της Thomas Cook.

Χιλιάδες θέσεις εργασίας στον ισπανικό τουριστικό τομέα του τουρισμού κινδυνεύουν μετά την πτώχευση του βρετανικού Τ.Ο., ιδίως σε περιοχές όπως οι ισπανικές Βαλεαρίδες Νήσοι και οι Κανάριοι Νήσοι.

Υπενθυμίζεται ότι οι οικονομικές απώλειες για τις επιχειρήσεις της Ελλάδας υπολογίζεται να ανέλθουν σε 500 εκατ. ευρώ.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024