Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
TOs

Σχέδιο αποκατάστασης 300 εκατ. ευρώ της ισπανικής οικονομίας λόγω Thomas Cook

Τατιάνα Ρόκου - 04 Οκτώβριος 2019, 12:46

Χιλιάδες θέσεις εργασίας στον ισπανικό τουριστικό τομέα του τουρισμού κινδυνεύουν μετά την πτώχευση του βρετανικού Τ.Ο., ιδίως σε περιοχές όπως οι ισπανικές Βαλεαρίδες Νήσοι και οι Κανάριοι Νήσοι.


Η κυβέρνηση της Ισπανίας ανακοίνωσε σχέδιο αποκατάστασης -ύψους 300 εκατ. ευρώ- για την καταπολέμηση της οικονομικής ζημίας που υπέστη η χώρα από την κατάρρευση της Thomas Cook, όπως δήλωσε ο υπουργός Τουρισμού Reyes Maroto. Το σχέδιο θα αποτελείται από 13 ξεχωριστά μέτρα και θα περιλαμβάνει πίστωση για τις επηρεαζόμενες εταιρείες.

Λίγο μετά την ανακοίνωση της πτώχευσης της Thomas Cook στις 25 Σεπτεμβρίου, η ισπανική κυβέρνηση ζήτησε από την ΕΕ να χορηγήσει οικονομική βοήθεια από το ταμείο European Globalisation Adjustment Fund, ώστε να διαχειριστεί τον αντίκτυπο στην ισπανική αγορά εργασίας. Μάλιστα, ο Maroto συναντήθηκε με την Επίτροπο της ΕΕ για την Απασχόληση Marianne Thyssen για να συζητήσει το θέμα.

Το European Globalisation Adjustment Fund “παρέχει υποστήριξη σε ανθρώπους που χάνουν τη δουλειά τους ως αποτέλεσμα μεγάλων διαρθρωτικών αλλαγών στην παγκόσμια εμπορίου αγορά λόγω της παγκοσμιοποίησης, π.χ. όταν κλείνει μια μεγάλη εταιρεία ή η παραγωγή της μεταφέρεται εκτός ΕΕ ή ως αποτέλεσμα της παγκόσμιας οικονομικής και χρηματοπιστωτικής κρίσης”, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Διαθέτει ετήσιο προϋπολογισμό 150 εκατ. ευρώ - το μισό από το ποσό που αποφάσισε η Ισπανία να δαπανήσει για να περιορίσει τον αντίκτυπο της κατάρρευσης της Thomas Cook.

Χιλιάδες θέσεις εργασίας στον ισπανικό τουριστικό τομέα του τουρισμού κινδυνεύουν μετά την πτώχευση του βρετανικού Τ.Ο., ιδίως σε περιοχές όπως οι ισπανικές Βαλεαρίδες Νήσοι και οι Κανάριοι Νήσοι.

Υπενθυμίζεται ότι οι οικονομικές απώλειες για τις επιχειρήσεις της Ελλάδας υπολογίζεται να ανέλθουν σε 500 εκατ. ευρώ.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top