Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsΗ Βρετανία αντιγράφει τη γερμανική νομοθεσία μετά την κατάρρευση του Thomas Cook
Νομοθεσία

Η Βρετανία αντιγράφει τη γερμανική νομοθεσία μετά την κατάρρευση του Thomas Cook

Οι Βρετανοί επιβάτες αναμένουν να προστατευθούν από το γεγονός ότι εάν η αεροπορική τους εταιρεία καταρρεύσει θα επιστρέψουν από το εξωτερικό, αλλά στην πράξη πολλοί πετούν χωρίς τέτοια προστασία κάθε χρόνο.

Η βρετανική κυβέρνηση θα εξετάσει πως θα αντιμετωπίζει τις μελλοντικές καταρρεύσεις ταξιδιωτικών εταιρειών – αν και έχει ήδη πραγματοποιηθεί μελέτη μετά την πτώχευση της Monarch.

Νέοι νόμοι θα εισαχθούν για να αποφευχθεί οι ταξιδιώτες να μένουν παρατημένοι μετά την κατάρρευση εταιρειών όπως η Thomas Cook, αναφέρει ο γραμματέας Μεταφορών Grant Shapps. Ο κ. Shapps δήλωσε στο Βρετανικό Κοινοβούλιο ότι ελπίζει πως οι νέοι νόμοι θα επιτρέψουν στις ταξιδιωτικές επιχειρήσεις με οικονομικά προβλήματα να πτωχεύουν με πιο “κανονιστικό” τρόπο.

Είπε ότι η κυβέρνηση θα εξετάσει τις “απαραίτητες μεταρρυθμίσεις για να εξασφαλίσει ότι οι επιβάτες δε θα βρεθούν ποτέ ξανά σε αυτήν την γελοία κατάσταση”. Και πρόσθεσε: “Οι ταξιδιωτικές εταιρείες πρέπει να είναι σε θέση να φροντίζουν τους πελάτες τους και πρέπει και εμείς να είμαστε σε θέση να διασφαλίσουμε ότι τα αεροσκάφη τους θα μπορούν να συνεχίσουν να πετούν, ώστε να μη χρειαστεί να δημιουργήσουμε μια αεροπορική εταιρεία ‘φάντασμα'”.

Ο κ. Shapps χρησιμοποίησε ως παράδειγμα τη Γερμανία, όπου οι κανόνες περί αφερεγγυότητας επιτρέπουν στη διοίκηση να συνεχίζει να κρατά εν πτήσει τα αεροσκάφη. Είπε ότι ένας τέτοιος νόμος στο Ηνωμένο Βασίλειο θα “κάνει τον επαναπατρισμό πολύ πιο εύκολο επειδή θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε αυτές τις αεροπορικές εταιρείες”.

Έρευνα που ξεκίνησε μετά την κατάρρευση της Monarch Airlines το 2017, ζητούσε εισφορά στα εισιτήρια για να πληρωθεί ο επαναπατρισμός των επιβατών. Όταν δημοσιεύθηκε το Μάιο του τρέχοντος έτους, ο Peter Bucks, που υπογράφει την έρευνα, δήλωσε: “Γνωρίζουμε ότι οι επιβάτες αναμένουν να προστατευθούν από το γεγονός ότι εάν η αεροπορική τους εταιρεία καταρρεύσει θα επιστρέψουν από το εξωτερικό, αλλά στην πράξη πολλοί πετούν χωρίς τέτοια προστασία κάθε χρόνο.

Αν και η αφερεγγυότητα στο χώρο των αεροπορικών εταιρειών είναι σχετικά σπάνια, όπως είδαμε τους τελευταίους μήνες, συμβαίνει – και κάποιες φορές χρειάστηκε η κυβέρνηση να συμμετάσχει για να επαναπατρίσει τους επιβάτες, με μεγάλο κόστος στον φορολογούμενο”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024