Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Χειμερινός τουρισμός

Κίνδυνος να μη λειτουργήσει το Χιονοδρομικό Κέντρο Βασιλίτσας τον χειμώνα 2019-2020

Βίκυ Καραντζαβέλου - 07 October 2019, 11:32

Στο ΕΧΚΒ η επισκεψιμότητα μέχρι αρχές του 2012 έφτανε ετησίως τον αριθμό των 100.000. Μετά το 2012 η πληρότητα σημειώνει πτωτική πορεία λόγω της κρίσης και σήμερα με την έλευση των προσφύγων και των οικονομικών μεταναστών έχει πέσει στους 25.000 ετησίως, καθώς δεν υπάρχουν πλέον διαθέσιμες κλίνες.


Ενημερωτική επιστολή προς σειρά παραγόντων (υφυπουργό Αθλητισμού κ. Λ. Αυγενάκη, γενικό γραμματέα Αθλητισμού κ. Γ. Μαυρωτά, βουλευτή Ν. Γρεβενών κ. Α. Πάτση,  αντιπεριφερειάρχη Γρεβενών κ. Ι. Γάτσιο, Σωματείο Εργαζομένων Εθνικών Γυμναστηρίων και Ομοσπονδία Εργαζομένων Εθνικών Γυμναστηρίων) απέστειλαν οι εργαζόμενοι του Χιονοδρομικού Κέντρου της Βασιλίτσας, διαμαρτυρόμενοι για το γεγονός ότι το κέντρο είναι χωρίς διοίκηση και οι ίδιοι είναι απλήρωτοι.Αναλυτικά η επιστολή:

”Αξιότιμοι κύριοι,

Από τη δεκαετία του ‘70 λειτουργεί το Χιονοδρομικό Κέντρο Βασιλίτσας και από τη δεκαετία του ‘90 στην ορεινή περιοχή των Γρεβενών μπήκε ένα στοίχημα αυτό της τουριστικής ανάπτυξης.

Στην οικονομική κρίση που αντιμετωπίζει ο νομός Γρεβενών έρχονται να προστεθούν ακόμα δύο σοβαρά θέματα: Μετά από 27 χρόνια φτάσαμε στο σημείο:

Α) Από τις 17 Αυγούστου το χιονοδρομικό κέντρο να είναι χωρίς διοίκηση με αποτέλεσμα το προσωπικό να είναι απλήρωτο, να μη μπορεί να γίνει ολοκληρωμένη συντήρηση του κέντρου και οι προκαθορισμένοι έλεγχοι πιστοποίησης, να μη μπορούμε να προμηθευτούμε πάσης φύσεως υλικά, ανταλλακτικά, καύσιμα, κ.λπ., με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος να μη λειτουργήσει το κέντρο τη χειμερινή περίοδο 2019-2020.

Β) Μέσω των επιδοτούμενων προγραμμάτων Leader και ΟΠΑΑΧ δημιουργήθηκαν δεκάδες τουριστικές επιχειρήσεις και άρχισε η τουριστική κίνηση με κύριο επισκέπτη τον Έλληνα τουρίστα και σε μικρότερο βαθμό τους ξένους τουρίστες, όπου στήριζαν αυτές τις επενδύσεις.

Στο ΕΧΚΒ η επισκεψιμότητα μέχρι αρχές του 2012 έφτανε ετησίως τον αριθμό των 100.000. Μετά το 2012 η πληρότητα σημειώνει πτωτική πορεία λόγω της κρίσης και σήμερα με την έλευση των προσφύγων και των οικονομικών μεταναστών έχει πέσει στους 25.000 ετησίως, καθώς δεν υπάρχουν πλέον διαθέσιμες κλίνες. Μαζί με το ΕΧΚ Βασιλίτσας περιμένουν να ζήσουν και δεκάδες ορεινές επιχειρήσεις, καφετέριες, εστιατόρια, τουριστικά γραφεία, ενοικιάσεις, σχολές σκί, ξενώνες, καταστήματα μανιταριών, κτηνοτρόφοι κ.λπ.

Για όλα τα παραπάνω και για την ομαλή λειτουργία και ανάπτυξη του Εθνικού Χιονοδρομικού Κέντρου θέλουμε να ληφθεί υπόψη ο προβληματισμός μας ως προς την εύρεση λύσης στο θέμα των προσφύγων και των μεταναστών. Για να μπορέσει ξανά ο τουρισμός να ανθήσει στον ορεινό όγκο των Γρεβενών.

Εργαζόμενοι Εθνικού Χιονοδρομικού Κέντρου Βασιλίτσας”.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top