Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
TOs

Ολοκληρώθηκε ο επαναπατρισμός 140.000 πελατών της Thomas Cook

Τατιάνα Ρόκου - 07 October 2019, 14:02

Η πρόεδρος της Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας της Βρετανίας όταν ρωτήθηκε αν η CAA θα μπορέσει να πάρει πίσω κάποια χρήματα από την Thomas Cook, ανέφερε: 'Δε νομίζω ότι υπάρχουν πολλά που έχουν απομείνει στο κουφάρι της Thomas Cook, εκτός από τις slots των αεροπλάνων'.


Η Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας της Βρετανίας (CAA) ολοκλήρωσε τον επαναπατρισμό των πελατών της Thomas Cook που βρίσκονταν στο εξωτερικό όταν η εταιρεία χρεωκόπησε και τώρα στρέφει την προσοχή της στην αποζημίωση όσων οι μελλοντικές οργανωμένες διακοπές έχουν ακυρωθεί.

Η τελευταία πτήση επαναπατρισμού έφθασε στο αεροδρόμιο του Μάντσεστερ σήμερα το πρωί, με 392 επιβάτες από το Ορλάντο των ΗΠΑ. Η σημερινή πτήση σηματοδοτεί και το τέλος ενός προγράμματος διάρκειας δύο εβδομάδων, το οποίο αφορούσε στη χρήση 150 αεροσκαφών από 50 συνεργάτες από όλο τον κόσμο. Συνολικά 140.000 άνθρωποι επαναπατρίστηκαν μέσω της Επιχείρησης Matterhorn.

Η CAA έχει ήδη φτιάξει ένα ηλεκτρονικό έντυπο για την επεξεργασία των αποζημιώσεων με ATOL της Thomas Cook και αναμένει περισσότερες από 360.000 αιτήσεις για 800.000 άτομα. Το έντυπο διατίθεται στον αποκλειστικό ιστότοπο της CAA για την Thomas Cook thomascook.caa.co.uk/refunds.

Οι πελάτες που προστατεύονται από την ATOL και βρίσκονταν στο εξωτερικό μπορούν επίσης να διεκδικήσουν το κόστος αντικατάστασης τμημάτων του ταξιδιού που προστατεύονται από την ATOL ή εξόδων που έκαναν οι ίδιοι εξαιτίας καθυστερημένων πτήσεων.

Η CAA σκοπεύει να καταβάλει τις επιστροφές χρημάτων εντός 60 ημερών από τη λήψη έγκυρης συμπληρωμένης αίτησης. Επιπλέον, έχουν ξεκινήσει ήδη περισσότερες από 24.000 αποζημιώσεις άμεσης χρέωσης, με αυτόματη επιστροφή χρημάτων στους πελάτες από την επόμενη εβδομάδα.

Η πρόεδρος της CAA, Dame Deirdre Hutton, δήλωσε στο Radio 4 του BBC ότι η λειτουργία του Matterhorn υπήρξε “Ηράκλειος άθλος”. ”Είμαι βαθιά ανακουφισμένη ότι τελείωσε”, είπε, προσθέτοντας ότι το προσωπικό της CAA δούλεψε σκληρά τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Όταν ρωτήθηκε αν η CAA θα μπορέσει να πάρει πίσω κάποια χρήματα από την Thomas Cook, ανέφερε χαρακτηριστικά: “Δε νομίζω ότι υπάρχουν πολλά που έχουν απομείνει στο κουφάρι της Thomas Cook, εκτός από τις slots των αεροπλάνων”.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top