Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Προσβάσιμος τουρισμός

Βελτίωση υποδομών για άτομα με αναπηρίες στις παραλίες της Κύπρου

Βίκυ Καραντζαβέλου - 07 Οκτώβριος 2019, 15:53

Σχέδιο επιχορήγησης του κυπριακού Υφυπουργείου Τουρισμού για ενθάρρυνση έργων οργάνωσης και ασφάλειας παραλιών, με έμφαση στη βελτίωση υποδομών για άτομα με αναπηρίες (2019-2020).


Το Υφυπουργείο Τουρισμού της Κύπρου ενημερώνει τους παράκτιους Δήμους και Κοινότητες της χώρας για την προκήρυξη του Σχεδίου Επιχορήγησης, για Έργα Οργάνωσης και Ασφάλειας Παραλιών, με έμφαση στη βελτίωση υποδομών για άτομα με αναπηρίες (2019-2020).

Δικαιούχοι του Σχεδίου είναι Αρχές Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Δήμοι και Κοινοτικά Συμβούλια).

Με βάση το Σχέδιο, ενδέχεται να καλυφθεί μέρος της δαπάνης για έργα που αφορούν:
Α) Ενίσχυση της οργάνωσης και της ασφάλειας των παραλιών με τον απαραίτητο εξοπλισμό (π.χ. κάδοι καθαριότητας / ανακύκλωσης, ναυαγοσωστικοί πύργοι).

Β) Βελτίωση των υφιστάμενων υποδομών στις παραλίες, για άτομα με αναπηρίες, που αφορούν  κινητικές δυσκολίες και  δημιουργία υποδομών για άλλες ομάδες ατόμων με αναπηρίες (π.χ. ράμπες / διάδρομοι παραλίας, αμφίβια τροχοκαθίσματα, προσθήκες σε υφιστάμενους χώρους υγιεινής για εξυπηρέτηση ατόμων με αναπηρίες, πινακίδες για άτομα με περιορισμένη όραση σε γραφή Braille).

Οι ενισχύσεις του παρόντος Σχεδίου χορηγούνται με βάση τον εγκεκριμένο προϋπολογισμό του Υφυπουργείου Τουρισμού για το 2019 και το 2020. Το ύψος της επιχορήγησης καθορίζεται μέχρι 70% της καθαρής προβλεπόμενης δαπάνης (χωρίς ΦΠΑ) για κάθε επιλέξιμο αντικείμενο, έργο υποδομής και με ανώτατο ποσό 15.000 ευρω ανά Τοπική Αρχή.

Τελευταία ημερομηνία υποβολής αιτήσεων είναι η 15η Οκτωβρίου 2019 για έργα που αφορούν στο 2019 και μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2020 για έργα που αφορούν στο 2020.

Περισσότερες πληροφορίες για τους όρους του Σχεδίου και έντυπο αίτησης στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.visitcyprus.biz.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top