Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΑστικά Κέντρα Χαλκιδικής και Πέλλας, νέα καμπάνια για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας
Προώθηση προορισμού

Αστικά Κέντρα Χαλκιδικής και Πέλλας, νέα καμπάνια για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Η καμπάνια 'Urban Centers of Central Macedonia, Greece' είναι μία πρότυπη δράση προβολής που ενσωματώνει στο κλασικό τουριστικό προϊόν καθεμιάς από τις δύο περιοχές που συμμετέχουν την αρχιτεκτονική κληρονομιά τους, τη γαστρονομία τους, την ιστορία, τον πολιτισμό και τις παραδόσεις τους.

Η καθημερινή ζωή των κατοίκων στα αστικά και ημιαστικά κέντρα της Πέλλας και της Χαλκιδικής αναδεικνύεται σε ισχυρό πρωταγωνιστή της τουριστικής καμπάνιας που ξεκίνησε στις αρχές του 2019. Προχωρώντας ένα βήμα πέρα από το κλασικό city break, η καμπάνια “Urban Centers of Central Macedonia, Greece” είναι μία πρότυπη δράση προβολής που ενσωματώνει στο κλασικό τουριστικό προϊόν καθεμιάς από τις δύο περιοχές που συμμετέχουν, την αρχιτεκτονική κληρονομιά τους, τη γαστρονομία τους, την ιστορία, τον πολιτισμό και τις παραδόσεις τους.

Στη γενέθλια γη του Αριστοτέλη και του Μεγάλου Αλεξάνδρου, οι κάτοικοι ζουν και εργάζονται απολαμβάνοντας την ποιότητα ζωής που οι ίδιοι δημιουργούν. Οι επισκέπτες καλούνται να συμμετάσχουν στη ζωή των ντόπιων βιώνοντας μία αυθεντική εμπειρία διακοπών μέσα από θρησκευτικές γιορτές, αθλητικές διοργανώσεις, πολιτιστικά φεστιβάλ, αναβιώσεις εθίμων. Ως αποτέλεσμα, ο τουρισμός δε λειτουργεί αποσπασματικά και μεμονωμένα αλλά ενσωματώνει όλους τους τομείς της τοπικής οικονομίας και πολλούς από τους κλάδους των πολιτιστικών φορέων.

Στόχοι της δράσης είναι η προσέλκυση επισκεπτών 365 μέρες το χρόνο με γνώμονα τις εκδηλώσεις ή τις δραστηριότητες που κάθε περιοχή έχει να προτείνει ανά εποχή, η προώθηση λιγότερο γνωστών περιοχών που έχουν παρά ταύτα επαρκέστατη τουριστική υποδομή και κυρίως η άμεση επαφή με τους τοπικούς πληθυσμούς που αποτελούν το σημαντικότερο παράγοντα επιτυχίας κάθε ταξιδιού.

Η καμπάνια βρήκε ήδη ενθουσιώδεις υποστηρικτές στα πρόσωπα των Αμερικανών δημοσιογράφων και των εκπροσώπων του δικτύου Travel Bloggers Greece, οι οποίοι συμμετείχαν σε δημοσιογραφικές αποστολές που διοργανώθηκαν σε πόλεις και χωριά της Πέλλας και της Χαλκιδικής. Στο πρόσφατο press trip των travel bloggers που έχουν έδρα την Ελλάδα, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ συμμετείχε ως χορηγός, προτείνοντας διαδρομές με τρένο από και προς το σιδηροδρομικό σταθμό Θεσσαλονίκης.

Το υλικό της παρουσίασης ξεκίνησε ήδη να αποστέλλεται σε αρθρογράφους και επαγγελματίες τουρισμού της Ελλάδας και του εξωτερικού, αποσκοπώντας στην ένταξη της Πέλλας σε πολυήμερα tours και την αύξηση των επισκεπτών στην off season Χαλκιδική. Στο πρόγραμμα “Urban Centers of Central Macedonia, Greece” συμμετέχουν η Π.Ε. Χαλκιδικής μέσω του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής και η Π.Ε. Πέλλας, ενώ αναμένεται η διεύρυνσή του και σε άλλες περιφερειακές ενότητες το 2020. Η καμπάνια τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και υλοποιείται από την PASS PARTOUT – Tourism Marketing.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024
10/04/2024
09/04/2024