Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΜ. Κόνσολας: 'Η Κάσος μπορεί να αποτελέσει εναλλακτικό τουριστικό προορισμό'
Προορισμός

Μ. Κόνσολας: 'Η Κάσος μπορεί να αποτελέσει εναλλακτικό τουριστικό προορισμό'

Ο υφυπουργός Τουρισμού επεσήμανε από την Κάσο ότι το νησί πρέπει να διαμορφώσει το δικό του πρότυπο τουριστικής ανάπτυξης, τονίζοντας ότι μπορεί να αποτελέσει έναν εναλλακτικό τουριστικό προορισμό.

Ο υφυπουργός Τουρισμού, κ. Μάνος Κόνσολας, έπειτα από τη συνεργασία που είχε με την υπουργό Πολιτισμού, κα Λίνα Μενδώνη και τον υφυπουργό Έρευνας και Τεχνολογίας, κ. Χρίστο Δήμα, επισκέφτηκε την Κάσο, με την ευκαιρία της ανακάλυψης σημαντικών εναλίων αρχαιολογικών ευρημάτων από κλιμάκιο της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων και του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών.

Το κλιμάκιο αποτελείται από περίπου 20 άτομα, επιστημονικό και ερευνητικό προσωπικό, καθώς και εθελοντές που πραγματοποιούν υποβρύχιες ανασκαφές σε ενιάλια περιοχή της Κάσου.

Επίσης, ο υφυπουργός Τουρισμού και βουλευτής Δωδεκανήσου, με την ευκαιρία της επίσκεψης του στο νησί, συμμετείχε στο ανοιχτό δημοτικό συμβούλιο του Δήμου της Ηρωικής Νήσου Κάσου, με φορείς και πολίτες του νησιού.

Συζητήθηκαν όλα τα ζητήματα που αφορούν στο νησί, θέματα υποδομών, υγείας, συγκοινωνιών, αλλά και οι αναπτυξιακές προοπτικές που υπάρχουν. Ο κ. Κόνσολας, επεσήμανε ότι η Κάσος πρέπει να διαμορφώσει το δικό της πρότυπο τουριστικής ανάπτυξης, τονίζοντας ότι μπορεί να αποτελέσει έναν εναλλακτικό τουριστικό προορισμό.

Αναφέρθηκε στο υπό κατάθεση νομοσχέδιο για τον καταδυτικό τουρισμό, που μπορεί να αποτελέσει προνομιακό πεδίο για την Κάσο, αλλά και στο νέο αναπτυξιακό νόμο που αίρει όλα τα εμπόδια για την υλοποίηση επενδυτικών και επιχειρηματικών δραστηριοτήτων.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024