Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Θεματικός τουρισμός

Εκδηλώσεις με εστίαση σε ιαματικό και αθλητικό τουρισμό σε Καμένα Βούρλα και Γαλάτσι

Τατιάνα Ρόκου - 10 Οκτώβριος 2019, 11:41

Πραγματοποιείται στα Καμένα Βούρλα, 11-13 Οκτωβρίου 2019, το 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ιαματικής Ιατρικής με θέμα 'Η συμβολή της Ιαματικής Ιατρικής στον Τουρισμό Υγείας', ενώ τις ίδιες ημερομηνίες γίνονται στο Άλσος Βεΐκου, οι 8οι Εθνικοί Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού.


Δύο σημαντικές διοργανώσεις για τον ιαματικό και αθλητικό τουρισμό, πραγματοποιούνται από 11 έως 13 Οκτωβρίου 2019 στα Καμένα Βούρλα και το Άλσος Βεΐκου (Γαλάτσι) αντίστοιχα, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ.

Και οι δύο διοργανώσεις έχουν ως στόχο την ανάπτυξη του θεματικού τουρισμού στην Ελλάδα που αποτελεί βασικό άξονα της εθνικής τουριστικής πολιτικής του Υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ για την επέκταση της τουριστικής περιόδου και την ενίσχυση του εισερχόμενου τουριστικού ρεύματος στην χώρα μας και τις τέσσερις εποχές του χρόνου.

Συγκεκριμένα:
Με στόχο την τοποθέτηση της Ελλάδας στον διεθνή χάρτη του Τουρισμού Υγείας και Ευεξίας και την προβολή των πλεονεκτημάτων της χώρας μας στη διεξαγωγή συνεδρίων, πραγματοποιείται στα Καμένα Βούρλα, από 11 έως 13 Οκτωβρίου 2019 το 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ιαματικής Ιατρικής με θέμα “Η συμβολή της Ιαματικής Ιατρικής στον Τουρισμό Υγείας”.

Η συμμετοχή των ξένων αντιπροσωπειών στο συνέδριο, επιστημόνων και καθηγητών του κλάδου, ενισχύει το διεθνές προφίλ της χώρα μας και προσδίδει προστιθέμενη αξία στον κλάδο, δεδομένου ότι ο ιατρικός τουρισμός, ο τουρισμός ευεξίας, υγείας και υγιούς πόλης, μπορεί να αποφέρει σημαντικά οφέλη 12 μήνες τον χρόνο. Πρόκειται για συνδιοργάνωση της Ελληνικής Ακαδημίας Ιαματικής Ιατρικής –με πρόεδρο τον καθηγητή Δερματολογίας κ. Κωνσταντίνο Κουσκούκη- με το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Το εν λόγω συνέδριο έχει ήδη τεθεί υπό την αιγίδα των Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, ΚΕΔΕ, ΕΛΙΤΟΥΡ, Ελληνικού Συνδέσμου Τουρισμού Υγείας. Απώτερος στόχος των παραπάνω φορέων, είναι η καθιέρωση του συνεδρίου σε ετήσια βάση ώστε να αποτελεί προϊόν αιχμής για τη δημιουργία προσφορών στην εσωτερική αγορά.Με στόχο την παγκόσμια προβολή της Ολυμπιακής Πόλης των Αθηνών και των συγκριτικών της πλεονεκτημάτων της ως προς τη διεξαγωγή αγώνων διεθνούς εμβέλειας, πραγματοποιούνται στο Άλσος Βεΐκου, επίσης 11 έως 13 Οκτωβρίου 2019, οι 8οι Εθνικοί Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού. Πρόκειται για ετήσια διοργάνωση, που τείνει να γίνει θεσμός με αθλητικό, τουριστικό και πολιτιστικό χαρακτήρα. Οι Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού, εθνικοί και παγκόσμιοι διεξάγονται από το 2012, δίνοντας τη δυνατότητα στους Έλληνες αθλητές, καθώς και σε εταιρικές ομάδες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, να συμμετέχουν σε μια σειρά άρτιων αθλητικών διοργανώσεων υψηλών προδιαγραφών. Πραγματοποιούνται από τον Ελληνικό Οργανισμό Εργασιακής Άθλησης & Υγείας (HOCSH), μέλος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Εργασιακού Αθλητισμού (ΕFCS) και της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Εργασιακού Αθλητισμού (WFCS) υπό τον πρόεδρο κ. Νικόλαο Κερασοβίτη.Πρόσφατα η Παγκόσμια Ομοσπονδία Εργασιακού Αθλητισμού, ανέθεσε στον Οργανισμό την υλοποίηση των 3ων Παγκόσμιων Αγώνων Εργασιακού Αθλητισμού 2020, οι οποίοι έχουν ήδη τεθεί υπό την Αιγίδα του ΕΟΤ. Οι 1οι Παγκόσμιοι Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού υλοποιήθηκαν τον Ιούνιο του 2016, με τη συμμετοχή 5.000 αθλητών, στην Palma de Mallorca . Οι 2οι στην Γαλλία στην πόλη La Baule, όπου ο φορέας παρέλαβε από τους αξιωματούχους της πόλης τη σημαία για τη διεξαγωγή των Αγώνων στην Αθήνα το 2020.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top