Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΠοια είναι τα μέρη του κόσμου που 'πήζουν' από τουρίστες
Έρευνα

Ποια είναι τα μέρη του κόσμου που 'πήζουν' από τουρίστες

Το Πουκέτ είναι ο πιο πυκνοκατοικημένος προορισμός στον κόσμο με 5.090 τουρίστες ανά τετραγωνικό μίλι. Το Πουκέτ έχει σχεδόν 10 φορές τους τουρίστες ανά τετραγωνικό μίλι σε σύγκριση με τη Βαρκελώνη.

Όλοι οι τουρίστες έχουν βρεθεί σε προορισμούς και μέρη στα οποία στριμώχθηκαν και δυσανασχέτησαν λόγω… των τουριστών. Η βρετανική εταιρεία ταξιδιωτικών ασφαλίσεων Columbus Direct ανέλυσε τον αριθμό των διεθνών επισκεπτών σε μερικά από τα πιο δημοφιλή μέρη του κόσμου, για να αποκαλύψει τον αριθμό των τουριστών που μπορεί κανείς να συναντήσει στις επόμενες διακοπές του.

Μερικά από τα βασικά ευρήματα της έρευνας είναι:

  • Το Πουκέτ στην Ταϊλάνδη έχει τον υψηλότερο αριθμό τουριστών ανά τετραγωνικό μίλι, με 5.090 και πάνω από 9 εκατ. επισκέπτες κάθε χρόνο. Το Πουκέτ έχει σχεδόν 10 φορές τους τουρίστες ανά τετραγωνικό μίλι σε σύγκριση με τη Βαρκελώνη.
  • Το Λονδίνο έχει το δεύτερο μεγαλύτερο αριθμό διεθνών επισκεπτών στον κόσμο (19.830.000) και βρίσκεται ακριβώς πίσω από την Μπανγκόκ όσον αφορά στους τουρίστες ανά τετραγωνικό μίλι (89).
  • Η Πάλμα ντε Μαγιόρκα είναι η δεύτερη πιο πυκνοκατοικημένη πόλη λόγω τουρισμού, με 2.918 επισκέπτες ανά τετραγωνικό μίλι καθημερινά.
  • Η Μπανγκόκ υποδέχεται τον υψηλότερο αριθμό τουριστών στον κόσμο, συνολικά, με 20.050.000 – πάνω από 10 εκατομμύρια περισσότερα από το Πουκέτ. Λόγω του μεγέθους της, η πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης έχει μόλις 91 τουρίστες ανά τετραγωνικό μίλι.
  • Η Ταϊλάνδη διαθέτει επίσης άλλον έναν παραθαλάσσιο ποροορισμό με υψηλή πυκνότητα διεθνών επισκεπτών, με την Pattaya να βρίσκεται στην τρίτη θέση με 2.762 επισκέπτες ανά τετραγωνικό μίλι.

Οι προορισμοί με τον υψηλότερο αριθμό επισκεπτών ανά τετραγωνικό μίλι:

Κατάταξη

Προορισμός

Τουρίστες ανά τετρ. μίλι

1

Phuket, Ταϊλάνδη

5.090

2

Palma de Mallorca, Ισπανία

2.,918

3

Pattaya, Ταϊλάνδη

2.762

4

Paris, Γαλλία

1.174

5

Barcelona, Ισπανία

605

Οι πόλεις που κάνουν τον επισκέπτη να νιώθει ντόπιος
Στο αντίθετο άκρο της κλίμακας είναι οι πόλεις με τους λιγότερους τουρίστες ανά τετραγωνικό μίλι, για όσους θέλουν να πάνε διακοπές και να αισθανθούν πραγματικά ότι βυθίζονται στην κουλτούρα του τόπου. Τέτοιος κορυφαίος προορισμός είναι το Χονγκ Κονγκ με 58 επισκέπτες ανά τετραγωνικό μίλι καθημερινά.

Το Λονδίνο καταλαμβάνει τη δεύτερη θεση για τον ελάχιστο αριθμό τουριστών ανά τετραγωνικό μίλι καθημερινά, με 89. Ωστόσο, η πρωτεύουσα του Ηνωμένου Βασιλείου καταγράφει το δεύτερο μεγαλύτερο αριθμό διεθνών επισκεπτών συνολικά, με 19,8 εκατ. τουρίστες και δεύτερο μετά την Μπανγκόκ, με περισσότερα από 20 εκατομμύρια. Το τεράστιο όμως μέγεθος του Λονδίνου, παρόμοιο με την Μπανγκόκ, το βοηθά ώστε να έχει μικρό αριθμό τουριστών ανά τετραγωνικό μίλι.

Στη φωτογραφία, η παραλία Pa Tong στο Phuket της Ταϊλάνδης.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024