Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsΗ TUI καλύπτει το 'κενό' της Thomas Cook – ανακοινώνει επιπλέον 2 εκατ. θέσεις
TOs

Η TUI καλύπτει το 'κενό' της Thomas Cook – ανακοινώνει επιπλέον 2 εκατ. θέσεις

Η τεράστια αυτή επέκταση θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας για περισσότερους από 100 πιλότους και 200 άτομα ως ​​πλήρωμα καμπίνας. Σε αυτές περιλαμβάνονται και θέσεις για πάνω από 50 πιλότους της Thomas Cook στην TUI Airways.

Η TUI ανακοίνωσε ότι πρόσθεσε επιπλέον 2 εκατ. θέσεις σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς, όπως η Τουρκία, η Ελλάδα, οι Βαλεαρίδες, οι Κανάριες Νήσοι, η Αίγυπτος, το Μεξικό και η Φλόριντα, μετά την κατάρρευση του ανταγωνιστή της, Thomas Cook.

Θα προσφέρει επίσης περισσότερες αναχωρήσεις από περιφερειακά αεροδρόμια του Ην. Βασιλείου, όπως από Μάντσεστερ, Ντόνκαστερ, Σέφιλντ, Μπέρμιγχαμ, Νιουκάστλ και Γλασκώβη.

Η τεράστια αυτή επέκταση θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας για περισσότερους από 100 πιλότους και 200 άτομα ως ​​πλήρωμα καμπίνας. Σε αυτές περιλαμβάνονται και θέσεις για περισσότερους από 50 πιλότους της Thomas Cook στην TUI Airways (η Thomas Cook απασχολούσε περίπου 500 πιλότους συνολικά).

Η κίνηση, η οποία ακολουθεί την εξαγορά του συνόλου του λιανικού δικτύου της Thomas Cook από την Hays Travel, επικροτήθηκε από την ένωση των πιλότων BALPA. Ο γενικός γραμματέας της BALPA, Brian Strutton, δήλωσε: “Η BALPA συνεργάστηκε στενά με την TUI Airways για τα σχέδια επέκτασής της και είμαστε πραγματικά ευτυχείς που τόσες πολλές θέσεις εργασίες προορίζονται για τους πρώην πιλότους της Thomas Cook. Η BALPA τους υποστηρίζει με ικανοποίηση”.

Η κίνηση αυτή σηματοδοτεί μια τεράστια επέκταση για την TUI, η οποία έχει άδεια να μεταφέρει 5,5 εκατ. επιβάτες. Ήδη ο αριθμός αυτός είναι σημαντικά μεγαλύτερος από τον επόμενο μεγαλύτερο ανταγωνιστή της, την Jet2holidays, η οποία έχει άδεια να μεταφέρει 3,9 εκατομμύρια. Μετά την κατάρρευση της Thomas Cook, ο ΟΤΑ On the Beach είναι πλέον ο τρίτος μεγαλύτερος φορέας εκμετάλλευσης του Ηνωμένου Βασιλείου, αλλά με άδεια να μεταφέρει όμως μόνο 1,65 εκατ. κόσμο.

Ως TravelDailyNews, θεωρούμε ότι η κίνηση αυτή γιγαντοποιεί την TUI και μεγενθύνει ακόμη την εξάρτηση του ελληνικού τουρισμού από τους TOs, με δεδομένο ότι αναμένεται και η πτώση της Thomas Cook Nordic. Η ασφαλέστερη πορεία για τον ελληνικό τουρισμό θα ήταν η ανάπτυξη και η κάλυψη του κενού από εταιρείες Low Cost. Αυτό θα βοηθούσε στις ηλεκτρονικές και απευθείας πωλήσεις των ξενοδοχείων – κάτι που είναι και το τελικό ζητούμενο και στην απευθείας απεξάρτηση από τους μεγάλους TOs. Επειδή ο ελληνικός τουρισμός εξαρτάται απολύτως από το αεροπορικό εισιτήριιο και τη χαμηλή, όσον το δυνατόν, τιμή του, η θέση της Aegean Airlines είναι καθοριστική.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024