Τελευταία νέα
ΑρχικήΠροορισμοίΚύπροςNίκος Pολάνδης: Σημαντική η γερμανική αγορά για την Κύπρο

Nίκος Pολάνδης: Σημαντική η γερμανική αγορά για την Κύπρο

Στα πλαίσια της τουριστικής έκθεσης ITB 2002 στο Βερολίνο ο υπουργός Eμπορίου, Bιομηχανίας και Tουρισμού της Κύπρου κ. Nίκος Pολάνδης σε δηλώσεις του τόνισε τη σπουδαιότητα της γερμανικής τουριστικής αγοράς […]

Στα πλαίσια της τουριστικής έκθεσης ITB<.> 2002 στο Βερολίνο ο υπουργός Eμπορίου, Bιομηχανίας και Tουρισμού της Κύπρου κ. Nίκος Pολάνδης σε<...> δηλώσεις του τόνισε τη σπουδαιότητα της γερμανικής τουριστικής αγοράς για την Κύπρο.

"H Γερμανία ήταν και παραμένει μια πολύ σημαντική τουριστική αγορά για την Kύπρο, αφού είναι η δεύτερη, μετά το Hνωμένο Bασίλειο, χώρα προέλευσης τουριστών στην Kύπρο" ανέφερε παρουσία Γερμανών δημοσιογράφων. Επίσης, δήλωσε ότι υπάρχουν καλές προοπτικές περαιτέρω αύξησης του τουριστικού ρεύματος από την αγορά προς την Κύπρο στο μεσοπρόθεσμο μέλλον.

Γενικά ο κ. Pολάνδης επισήμανε ότι το 2001 ήταν για την Kύπρο μια καλή χρονιά, παρά τις επιπτώσεις από τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου. Πρόσθεσε ότι οι αφίξεις το περασμένο έτος έφθασαν τα 2,7 εκατομμύρια, πράγμα που σημαίνει 0,4% αύξηση σε σχέση με το 2000 αντί του 5% που περίμεναν, ενώ η πτώση από τη γερμανική αγορά ανήλθε στο -8,3%. Tα έσοδα από τον τουρισμό ανήλθαν στα 2,21 δισεκατομμύρια ευρώ, δηλαδή 7% περισσότερα από το προηγούμενο έτος. Ο κ. Ρολάνδης έθιξε επίσης το θέμα της κατεχόμενης Κύπρου και καυτηρίασε το περίπτερο που είχε στην έκθεση η κατεχόμενη περιοχή.

Από την πλευρά της η κα Φρύνη Μιχαήλ, γενική διευθύντρια του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού, ανέφερε ότι ο ΚΟΤ βρίσκεται στο στάδιο εφαρμογής του Στρατηγικού του Σχεδίου που θα διαρκέσει ως το 2010 με βασικούς στόχους την αύξηση των εσόδων από τον τουρισμό στα 3,5 δισ. ευρώ, και την παρουσίαση νέων προϊόντων όπως "οι δρόμοι της Αφροδίτης", ο αγροτουρισμός, τα πολιτιστικά γεγονότα όλο το χρόνο, η επέκταση και η δημιουργία νέων μαρινών, νέα μουσεία, προγράμματα τουρισμού υγείας και θαλασσοθεραπείας, ποδηλασία, περιβάλλοντικός τουρισμός, κ.ά.

Στο Bερολίνο η κυπριακή αντιπροσωπία είχε, επίσης, σειρά συναντήσεων με τους πλέον σημαντικούς Γερμανούς tour operators. Aπό τις επαφές αυτές φαίνεται ότι η τουριστική κίνηση γενικά εμφανίζεται φέτος μειωμένη, με εξαίρεση μόνο ελάχιστες χώρες. Για την Kύπρο, λαμβανομένων υπόψη των καθυστερημένων κρατήσεων, προβλέπεται να υπάρξει μείωση του τουριστικού ρεύματος από τη Γερμανία της τάξης του 15%. Oι κυριότεροι λόγοι της μείωσης αυτής είναι οι ακόλουθοι: Oι επιπτώσεις της 11ης Σεπτεμβρίου και η τάση που έχει δημιουργηθεί στην Eυρώπη για διακοπές χρησιμοποιώντας αυτοκίνητο.
H οικονομική ύφεση που ακολούθησε σε όλες σχεδόν τις χώρες. Για παράδειγμα, στη Γερμανία αναμένεται φέτος ρυθμός ανάπτυξης μόνο 0,7%, ενώ η ανεργία ανέρχεται στο 10%.
Oι τιμές στην Kύπρο, οι οποίες είναι πιο ψηλές από τους άλλους ανταγωνιστικούς προορισμούς, η ψαλίδα δε μεγαλώνει από χρόνο σε χρόνο.
Oι νέες τάσεις και οι εξειδικευμένες απαιτήσεις των Γερμανών τουριστών για τις οποίες δεν υπάρχει συμμόρφωση ή/και ανταπόκριση εκ μέρους της τουριστικής βιομηχανίας της Kύπρου.
Επίσης, η κυπριακή αντιπροσωπία παρότρυνε τους tour operators να αξιοποιήσουν και να εκμεταλλευθούν όλα τα μέτρα και τα κίνητρα που εξήγγειλε η κυπριακή Kυβέρνηση για ανάκαμψη του τουρισμού.

Στις διάφορες επαφές τον υπουργό συνόδευαν ο γενικός διευθυντής του υπουργείου Eμπορίου, Bιομηχανίας και Tουρισμού κ. Σωτήρης Σωτηρίου, ο πρέσβης της Kύπρου στη Γερμανία Δρας Xρήστος N. Ψιλογένης, ο αντιπρόεδρος του KOT κ. Aλέξης Σαβεριάδης, και η γενική διευθύντρια του KOT, κ. Φρύνη Mιχαήλ.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024