Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Εκθέσεις

Προβληματισμός στη Χαλκιδική από την πτώχευση της Thomas Cook

Τατιάνα Ρόκου - 11 Οκτώβριος 2019, 12:29

Με προβληματισμό, αλλά και με αισιόδοξα μηνύματα στις 'αποσκευές' της επέστρεψε η αποστολή της Χαλκιδικής από την IFTM-TOP RESA 2019, στο Παρίσι. Προσθήκη της αεροπορικής σύνδεσης Μπορντό - Θεσσαλονίκης από την άνοιξη του 2020 με τη Ryanair.


Προβληματισμός για την επόμενη τουριστική σεζόν μετά από τις αλυσιδωτές αντιδράσεις που έφερε η κατάρρευση της Thomas Cook, αλλά και αισιοδοξία ως προς τη γαλλική αγορά με την προσθήκη της αεροπορικής σύνδεσης Μπορντό - Θεσσαλονίκης από την άνοιξη του 2020 με τη Ryanair. Ο εκπρόσωπος του αεροδρομίου του Μπορντό Jean-Luc Poiroux συναντήθηκε με τον διευθυντή του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής κ. Γιώργο Μπρουτζά και συμφώνησαν στην πραγματοποίηση ενός workshop σε εγκαταστάσεις του αεροδρομίου του Μπορντό στις αρχές του 2020, για την προβολή και παρουσίαση της Χαλκιδικής σε δημοσιογράφους και τουριστικούς πράκτορες. Μεγάλο το ενδιαφέρον για το σύνολο της και ως τόπου που διαθέτει πάρα πολλά σημεία οινικού τουρισμού.

Η αεροπορική σύνδεση αυτή έρχεται να συμπληρώσει τις απευθείας πτήσεις της Aegean, Ryanair και Transavia από τo Παρίσι στο αεροδρόμιο “Μακεδονία”.

Έγιναν αρκετά ραντεβού με δημοσιογράφους και επαγγελματίες του τουριστικού κλάδου, οι οποίοι έδειξαν πραγματικό ενδιαφέρον για πληροφορίες γύρω από την Χαλκιδική αλλά και μεγάλη επιθυμία να την επισκεφτούν. Τα σημαντικότερα από όλα, το ραντεβού με την Laure Gangloff από Allibert Trekking για την προώθηση των μονοπατιών της Χαλκιδικής, καθώς επίσης και η συνάντηση με τον εκδότη William Hardy από το L’ annee Golf International για την προώθηση του Golf τουρισμού.

Σε συνεργασία με τον ΕΟΤ Γαλλίας και τη διευθύντρια κα Δήμητρα Βοζίκη αποφασίστηκε ένα fam trip την άνοιξη του 2020 για την ανάδειξη κυρίως των εναλλακτικών μορφών τουρισμού στην Ανατολική Χαλκιδική, ένα roadshow σε πόλεις της Γαλλίας για την παρουσίαση της Χαλκιδικής στη γαλλική αγορά. Το road-show θα γίνει με την υποστήριξη του ΕΟΤ, αλλά και την ενεργή συμμετοχή των επαγγελματιών του νομού μας σε αυτό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Γάλλοι επισκέπτες ενδιαφέρονται πάρα πολύ για όλες τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού, τις οποίες ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής προωθεί συντονισμένα τα τελευταία χρόνια σε όλες τις αγορές στόχους.

Τέλος το περίπτερο της Χαλκιδικής επισκέφθηκαν ο υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης, ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ κ. Δημήτρης Φραγκάκης και η Πρέσβης της Ελλάδας στη Γαλλία κα Αγλαΐα Μπαλτά.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top