Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Κύπρος

ΣΥΞΚΑ-ΠΕΟ: 'Προκλητική η συμπεριφορά των ξενοδόχων για την ανανέωση της Συλλογικής Σύμβασης'

Βίκυ Καραντζαβέλου - 14 Οκτώβριος 2019, 11:20

'Κρίνουμε απαράδεκτη και σκόπιμη την καθυστέρηση απάντησης από πλευράς των ξενοδόχων και προκλητική τη διασύνδεση της ανανέωσης της Σύμβασης με το θέμα της πτώχευσης της Thomas Cook', λέει η Συντεχνία ΣΥΞΚΑ-ΠΕΟ.


Το θέμα της καθυστέρησης των ξενοδόχων να τοποθετηθούν επί της πρότασης του υπουργού Εργασίας για την ανανέωση της Συλλογικής Σύμβασης στην ξενοδοχειακή βιομηχανία, εξέτασε, μεταξύ άλλων, το Διοικητικό Συμβούλιο της Συντεχνίας ΣΥΞΚΑ-ΠΕΟ.

Με ανακοίνωσή της η συντεχνία αναφέρει ότι “όπως είναι γνωστό, η πρόταση δόθηκε στις 2 Σεπτεμβρίου και οι εργαζόμενοι παρά τις έντονες διαφωνίες τους για κάποιες από τις πρόνοιες της πρότασης και παρά τα εξαιρετικά αποτελέσματα του τουρισμού μας τα τελευταία χρόνια, συμπεριφερόμενοι με υπευθυνότητα έναντι της οικονομίας του τόπου μας και του τουρισμού μας, αποδέχτηκαν την υποβληθείσα πρόταση.
 
Κρίνουμε απαράδεκτη και σκόπιμη την καθυστέρηση απάντησης από πλευράς των ξενοδόχων και προκλητική τη διασύνδεση της ανανέωσης της Σύμβασης με το θέμα της πτώχευσης της Thomas Cook. Δηλώνουμε ξεκάθαρα προς κάθε κατεύθυνση ότι δε θα ανεχτούμε άλλο την προκλητική συμπεριφορά των ξενοδόχων, ούτε υπάρχει πρόθεση να αποδεχτούμε οποιαδήποτε αλλαγή στην πρόταση, όπως πιέζουν οι ξενοδόχοι, για να γίνει αποδεκτή από μέρους τους.

“Αναμένουμε ότι το Υπουργείο Εργασίας, όσο και από την ίδια την υπουργό ότι θα ασκήσουν την απαραίτητη πίεση κι επιρροή τους για να δοθεί άμεσα η τελική απάντηση των ξενοδόχων στην πρόταση που υπεβλήθη, διαφορετικά οφείλουν να προχωρήσουν επίσημα σε κήρυξη αδιεξόδου κι ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του.

Εάν αυτό δεν γίνει εντός των επόμενων ημερών θα προχωρήσουμε σε νέες αποφάσεις για υποστήριξη των εργαζομένων και εφαρμογή των δικαιωμάτων τους”.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top