Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Θρησκευτικός τουρισμός

Re-Cult: Ενίσχυση του θρησκευτικού τουρισμού στο επίκεντρο στη Σύρο

Τατιάνα Ρόκου - 14 October 2019, 13:07

Το έργο έχει διάρκεια 36 μήνες και αναμένεται να ολοκληρωθεί περίπου στα τέλη του 2021.


Σύμφωνα με το Διεθνές Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων ”Ορθοδοξία”, πραγματοποιήθηκε, την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2019 στο Πνευματικό Κέντρο του Μητροπολιτικού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην Ερμούπολη της Σύρου, η 2η Τεχνική Συνάντηση της Πράξης “Re-Cult: Ανάδειξη και διάδοση της πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς μέσα από την ανάπτυξη και ενίσχυση του Θρησκευτικού Τουρισμού στη νησιωτική περιοχή της Ελλάδας και της Κύπρου”, του Προγράμματος Συνεργασίας INTERREG V-A “Ελλάδα – Κύπρος 2014-2020”.

Ο κύριος στόχος του έργου είναι η ανάπτυξη κοινών εργαλείων προώθησης, προβολής και ανάδειξης της θρησκευτικής και πολιτιστικής κληρονομιάς, που θα οδηγήσει στην ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού, αλλά και των εναλλακτικών μορφών τουρισμού, στη διασυνοριακή περιοχή της Ελλάδας και της Κύπρου.

Ειδικότερα προβλέπεται: Η καταγραφή και τεκμηρίωση υλικών και άυλων στοιχείων της θρησκευτικής και πολιτιστικής κληρονομιάς. Ο σχεδιασμός και η ανάπτυξη ψηφιακού μουσείου, ψηφιακής βιβλιοθήκης και μιας κινητής εφαρμογής (mobile app) εικονικής περιήγησης, καθώς και δράσεις ενημέρωσης, προβολής και ανάδειξης των ψηφιακών αποθετηρίων. Τέλος, η σήμανση επιλεγμένων σημείων στις περιοχές παρέμβασης, η πιλοτική ανάπτυξη διαδρομών και η σχετική εκπαίδευση φορέων του Τουρισμού.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκε η μέχρι τώρα πορεία υλοποίησης του έργου και ο προγραμματισμός των επόμενων δράσεων. Το έργο έχει διάρκεια 36 μήνες και αναμένεται να ολοκληρωθεί περί τα τέλη του 2021.

Κύριος Δικαιούχος της Πράξης είναι το Υφυπουργείο Τουρισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας, ενώ στο εταιρικό σχήμα συμμετέχουν το Υπουργείο Τουρισμού της Ελληνικής Δημοκρατίας, η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου, η Εκκλησία της Ελλάδος, ο Σύνδεσμος Τουριστικών Επιχειρήσεων Κύπρου, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου και το Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης Ιεράς Μητροπόλεως Σύρου.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

F & B management και cost control

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top