Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΔιαφήμιση & ΠροβολήΠροώθηση της Χίου ως τουριστικού προορισμού στην ιταλική αγορά
Προώθηση προορισμού

Προώθηση της Χίου ως τουριστικού προορισμού στην ιταλική αγορά

Οι πέντε Ιταλοί δημοσιογράφοι που επισκέφθηκαν τη Χίο ήταν η αρχισυντάκτρια του τμήματος Τουρισμού της εφημερίδας 'La Repubblica', η αρχισυντάκτρια του περιοδικού 'Donna Moderna', εντεταλμένη του περιοδικού ταξιδίων 'Bell’ Europa', Fabrizia Postiglione, η ανταποκρίτρια της εφημερίδας 'La Stampa' και ο αρχισυντάκτης του πρακτορείου ANSA Med.

Με τις καλύτερες εντυπώσεις αναχώρησαν από την Χίο οι πέντε Ιταλοί δημοσιογράφοι που επισκέφθηκαν τη Χίο από τις 3 έως τις 7 Οκτωβρίου στο πλαίσιο ταξιδίου εξοικείωσης του EOT στη Χίο για πέντε Ιταλούς δημοσιογράφους και βάσει της εθνικής πολιτικής τουρισμού για την αποτελεσματική προβολή στο εξωτερικό των νησιών του Βορειοανατολικού Αιγαίου.

Το ταξίδι εξοικείωσης (press trip) διοργάνωσε η Υπηρεσία ΕΟΤ Εξωτερικού Ιταλίας με την υποστήριξη της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και το Τμήμα Τουρισμού Π.Ε. Χίου. Στόχος του ταξιδιού ήταν η προβολή και η προώθηση της Χίου ως τουριστικού προορισμού στην ιταλική αγορά.

Στο ταξίδι συμμετείχαν η δημοσιογράφος – αρχισυντάκτρια του τμήματος Τουρισμού της εφημερίδας “La Repubblica“, Donatella Chiappini, η δημοσιογράφος – αρχισυντάκτρια του περιοδικού “Donna Moderna“, Anna Scarano, η δημοσιογράφος – εντεταλμένη του περιοδικού ταξιδίων “Bell’ Europa“, Fabrizia Postiglione, η δημοσιογράφος – ανταποκρίτρια της εφημερίδας “La Stampa“, Marina Palumbo και ο δημοσιογράφος – αρχισυντάκτης του πρακτορείου ANSA Med, Patrizio Nissirio. Τη δημοσιογραφική αποστολή συνόδευσε η προϊσταμένη της Υπηρεσίας ΕΟΤ Ιταλίας, κα Κυριακή Μπουλασίδου.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στη Χίο, οι δημοσιογράφοι είχαν την ευκαιρία να ανακαλύψουν τις ομορφιές του νησιού, να γευτούν τις αυθεντικές γεύσεις και τα τοπικά προϊόντα με επισκέψεις σε επιχειρήσεις και παραδοσιακούς ξενώνες, ξεναγήθηκαν σε παραδοσιακούς οικισμούς (Κάμπος) και χαρακτηριστικά χωριά (Πυργί, Μεστά), έζησαν βιωματικές εμπειρίες με ντόπιους κατοίκους (συλλογή μαστίχας) και συναντήθηκαν με εκπροσώπους της περιφέρειας.

Στη φωτογραφία, διακρίνονται από αριστερά, η προϊσταμένη του Τμήματος Τουρισμού Π.Ε. Χίου, κα Μαρία Κόβα, η δημοσιογράφος του περιοδικού Donna Moderna, Anna Scarano, η προϊσταμένη της Υπηρεσίας ΕΟΤ Ιταλίας, κα Κυριακή Μπουλασίδου, η δημοσιογράφος της εφημερίδας La Stampa, Marina Palumbo, η δημοσιογράφος της La Repubblica, Donatella Chiappini, ο δημοσιογράφος της ANSA Med, Patrizio Nissirio, η δημοσιογράφος του περιοδικού Bell’ Europa, Fabrizia Postiglione (Photo credits: Fabrizia Postiglione).

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024