Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Αεροδρόμια

Συγκρούσεις στο αεροδρόμιο της Βαρκελώνης

Τατιάνα Ρόκου - 15 October 2019, 11:41

108 από τις 1.066 πτήσεις που ήταν προγραμματισμένες να αναχωρήσουν χθες από το αεροδρόμιο El Prat της Βαρκελώνης ακυρώθηκαν.


Χιλιάδες διαδηλωτές βρέθηκαν χθες στο αεροδρόμιο El Prat της Βαρκελώνης, ύστερα από τις ποινές κάθειρξης που επέβαλε το ισπανικό Ανώτατο Δικαστήριο σε Καναλανούς αυτονομιστές ηγέτες. Από τις 16:00 χθες το απόγευμα πτήσεις έχουν καθυστερήσει και ακυρωθεί, καθώς έλαβαν χώρα βίαιες συγκρούσεις μεταξύ της αστυνομίας και των διαδηλωτών τόσο εντός του τερματικού σταθμού όσο και έξω. Περίπου 8.000 άνθρωποι παρέμειναν για ώρες στο αεροδρόμιο καθώς οι δρόμοι και οι δημόσιες συγκοινωνίες από και προς από τους τερματικούς σταθμούς είχαν αποκλειστεί.
 
Οι σιδηροδρομικές υπηρεσίες ανεστάλησαν, καθώς οι διαδηλωτές διαδήλωσαν στους δρόμους μετά την καταδίκη του Ανώτατου Δικαστηρίου της Ισπανίας σε εννέα αυτονομιστές ηγέτες. 108 από τις 1.066 πτήσεις που ήταν προγραμματισμένες να αναχωρήσουν από το αεροδρόμιο El Prat χθες ακυρώθηκαν.
 
Πηγή φωτογραφίας: The Telegraph / Credit: REX
 
Το Ανώτατο Δικαστήριο της Ισπανίας καταδίκασε σε κάθειρξη εννέα Καταλανούς αυτονομιστές ηγέτες για το ρόλο τους στο παράνομο για τη Μαδρίτη δημοψήφισμα του 2017. Οι ποινές κυμαίνονται από 9 έως 13 χρόνια. Τρία ακόμη άτομα κρίθηκαν ένοχα για ανυπακοή, αλλά δεν θα εκτίσουν φυλάκιση. Σαν απάντηση στις ετυμηγορίες του Ανωτάτου Δικαστηρίου, χιλιάδες υποστηρικτές της ανεξαρτησίας της Καταλονίας πραγματοποίησαν πορείες διαμαρτυρίας στη Βαρκελώνη. Οι συγκεντρωμένοι εμπόδισαν την πρόσβαση σε σταθμούς μετρό και δρόμους και τελικά κατέληξαν στο αεροδρόμιο El Prat.
 
 
Πηγή κεντρικής φωτογραφιας: The Telegraph / Credit: AP|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

F & B management και cost control

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top