Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Περιφέρεια

Αναξιοποίητη τουριστικά η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης

Βίκυ Καραντζαβέλου - 16 October 2019, 09:27

Η περιφέρεια να εστιάσει σε 3-4 είδη τουρισμού και να 'χτίσει' την τουριστική ταυτότητα και τον χαρακτήρα της σε βάθος 5ετίας και 10ετίας, δήλωσε από την Κομοτηνή ο υπουργός Τουρισμού.


Στο σχεδιασμό διεύρυνσης του ελληνικού τουριστικού προϊόντος που θα συμβάλλει στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου καθώς και στις δυνατότητες της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης αναφέρθηκε ο υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης στις συναντήσεις που είχε χθες στην Κομοτηνή, στο πλαίσιο συγκρότησης του Περιφερειακού Συμβουλίου Τουρισμού.

Ο υπουργός συζήτησε με τον περιφερειάρχη Αν. Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστο Μέτιο, τον δήμαρχο Κομοτηνής κ. Γιάννη Γκαράνη, καθώς και με φορείς της περιοχής, κατέγραψε τα αιτήματά τους και αναφέρθηκε στην σημασία που έχει η λειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου Τουρισμού.


Ο υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης με τον περιφερειάρχη Αν. Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστο Μέτιο.

Ο κ. Θεοχάρης κατά τις συναντήσεις με τους φορείς και στην συνέχεια σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε εστίασε μεταξύ άλλων:  

  • στα θέματα της προσβασιμότητας και της διασυνδεσιμότητας τονίζοντας τη σημασία τους για τον τουρισμό και επισημαίνοντας ότι με τη συνεργασία των συναρμόδιων υπουργείων, ιδιαίτερα του Μεταφορών θα επιλυθούν άμεσα πρακτικά προβλήματα στους τομείς αυτούς που επηρεάζουν τον τουρισμό.
  • στο ρόλο της εμπειρίας στη νέα εθνική στρατηγική για τον τουρισμό λέγοντας ότι “στόχος μας είναι η διαχείρισης της εμπειρίας για τον επισκέπτη ώστε να έχουμε διαφοροποιημένο προϊόν, με νέους προορισμούς και με επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου»
  • στη στρατηγική για το θεματικό τουρισμό τονίζοντας ότι πρέπει η περιφέρεια να εστιάσει σε 3-4 είδη τουρισμού και να “χτίσει” την τουριστική ταυτότητα και τον χαρακτήρα της σε βάθος 5ετίας και 10ετίας.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο υπουργός μετά από τις συναντήσεις που είχε στην Κομοτηνή, χαιρέτησε την πρωτοβουλία της Περιφέρειας να συνδράμει στην ανάδειξη της Σαμοθράκης επαναφέροντας τη διοργάνωση του πανελλήνιου δημοσιογραφικού συνεδρίου και δήλωσε τα εξής:

“Βρίσκομαι εδώ για δύο λόγους. Ο ειδικός λόγος είναι η Σαμοθράκη για την οποία το υπουργείο μας εκπόνησε σε πολύ σύντομο χρόνο ένα ολοκληρωμένο σχέδιο στήριξης της τουριστικής ανάπτυξης του νησιού. Ο δεύτερος λόγος είναι η περιφέρεια. Χαιρετίζω το ενδιαφέρον του περιφερειάρχη για τον τουρισμό και το γεγονός ότι αποτελεί πλέον αναπτυξιακή προτεραιότητα για την περιοχή που σήμερα είναι αναξιοποίητη τουριστικά. Συζητήσαμε για το τουριστικό προϊόν και τα πλεονεκτήματα της περιοχής. Η περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης είναι μια περιοχή που έχει τόσο αεροπορική όσο και οδική είσοδο και αυτό βοηθά στην επιμήκυνση της περιόδου και στη διαφοροποίηση του προϊόντος. Εμείς είμαστε εδώ για να συνδράμουμε με τεχνογνωσία αλλά και με προβολή της περιοχής. Ως υπουργείο, εστιάζουμε στην ποιότητα, την αυθεντικότητα, τον τοπικό χαρακτήρα και στη διαφοροποίηση του τουριστικού προϊόντος”.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

F & B management και cost control

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top