Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Αεροπορικές εταιρείες

Η Air China διατηρεί το δρομολόγιο Αθήνα - Πεκίνο και το χειμώνα του 2019-20

Τατιάνα Ρόκου - 16 October 2019, 11:13

Το 2018 υπήρξε μια σημαντική αύξηση 65% της direct / indirect κίνησης από την κινεζική αγορά προς την Ελλάδα. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι μόνο η αύξηση της direct κίνησης έφτασε το 160%.


Οι πτήσεις της Air China στο δρομολόγιο Αθήνα - Πεκίνο ξεκίνησαν στις 30 Σεπτεμβρίου 2017, κλείνοντας φέτος δύο χρόνια. Η πτήση πραγματοποιείται με αεροσκάφος Airbus 330-200. Σήμερα, το δρομολόγιο διεξάγεται τρεις φορές την εβδομάδα (Δευτέρα, Τετάρτη, Σάββατο), θα διατηρηθεί και τον φετινό χειμώνα και με προοπτική τέταρτης πτήσης από το 2020.

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία που έδωσε η διευθύντρια Marketing του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών κα Ιωάννα Παπαδοπούλου, το 2018 υπήρξε μια σημαντική αύξηση 65% της direct / indirect κίνησης από την κινεζική αγορά προς την Ελλάδα. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι μόνο η αύξηση της direct Κίνησης έφτασε το 160%. Οι επιβάτες που ήρθαν απευθείας από την Κινα υπερτριπλασιάσθηκε μέσα σε ένα χρόνο (από 19.413 τον Σεπτέμβριο του 2017 σε 50.369 το 2018).

Ακόμη, η Κίνα εισήλθε στις 20 μεγαλύτερες αεροπορικές γραμμές του “Ελ. Βενιζέλος” την περυσινή χρονιά, ενώ το α’ 9μηνο του 2019 έφτασε στην 16η θέση.

Σημειώνεται ότι το 85% των Κινέζων επιβατών που έρχονται στην Ελλάδα με την Air China είναι επισκέπτες για λόγους αναψυχής και παραμένουν στη χώρα 14 μέρες κατά μεσό όρο.Ο γενικός διευθυντής της Air China Athens, Fan Heyun, επεσήμανε σε σχετική παρουσίαση ότι ”αν και η Ελλάδα είναι κορυφαίος τουριστικός προορισμός διεθνώς, χρειάζεται διαφήμιση στην Κίνα και ‘εκπαίδευση’ του Κινέζου τουρίστα ώστε να επισκεφθεί τη χώρα. Η αγορά είναι ακόμη πολύ μικρή και, συνεπώς, υπάρχουν πολύ μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης”.

Εκ μέρους του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, η κα Παπαδοπούλου δήλωσε: ”Με ιδιαίτερη χαρά γιορτάσαμε μαζί με την Air China, έναν πολύτιμο αεροπορικό συνεργάτη αλλά και φίλο του αεροδρομίου μας, τη συμπλήρωση 2 χρόνων της απευθείας σύνδεσης Αθήνα – Πεκίνο. Σε αυτό το διάστημα, τα αποτελέσματα υπήρξαν εξαιρετικά τόσο ως προς την ταχύτατη εξέλιξη της κινεζικής αγοράς μεταξύ των κορυφαίων της Αθήνας, όσο και ως προς τη σημαντική ενίσχυση της διασυνδεσιμότητας της πόλης μας. Θα θέλαμε για άλλη μια φορά να ευχηθούμε κάθε επιτυχία στην εταιρεία και είμαστε βέβαιοι ότι η εξαιρετική συνεργασία μας, όχι μόνο θα συνεχιστεί, αλλά θα ενισχυθεί ακόμα περισσότερο στο μέλλον”.

Presentation Athens Airport
|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

F & B management και cost control

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top