Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τουριστική εκπαίδευση

Έρευνα του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου για τις τουριστικές υποδομές της Ελλάδας

Βίκυ Καραντζαβέλου - 17 Οκτώβριος 2019, 10:07

Οι μελέτες των φοιτητών θα ταξιδέψουν σε 63 πόλεις της Ελλάδας, από τις Σέρρες και τη Κοζάνη έως την Κρήτη, καλύπτοντας το μεγαλύτερο μέρος της γεωγραφικής επικράτειας της Ελλάδας.


Μια σειρά από ενδιαφέρουσες εργασίες και μελέτες πραγματοποίησαν οι φοιτητές του τμήματος Διοίκησης  Επιχειρήσεων και Τουρισμού του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου, τις οποίες θα παραδώσουν στις Δημοτικές αρχές της χώρας.
 
Φοιτητές από 63 πόλεις της Ελλάδας ανέλαβαν να υλοποιήσουν μια μελέτη για την πόλη της μόνιμης κατοικίας τους. Στο πλαίσιο του μαθήματος “Διοίκηση Τουριστικών Προορισμών” που διδάσκει ο δρ. Γεώργιος Τριανταφύλλου, οι φοιτητές έπρεπε να αναλύσουν και να περιγράψουν την τουριστική υποδομή της πόλης τους, να πάρουν συνεντεύξεις από τουριστικούς φορείς, από στελέχη και εργαζόμενους του τουρισμού, από τουρίστες και από απλούς πολίτες. Στη συνέχεια κατέγραψαν δομημένες και επιστημονικές προτάσεις για την αναβάθμιση των τουριστικών υποδομών και της αύξησης των τουριστικών ροών της πόλης τους.

Έχοντας ως γνώμονα ότι τα πανεπιστήμια και οι εκπαιδευτικοί φορείς γενικότερα, οφείλουν να προσφέρουν το έργο τους στην κοινωνία και να συμβάλουν σε ένα καλύτερο αύριο, οι 63 μελέτες των φοιτητών θα ταξιδέψουν σε 63 πόλεις της Ελλάδας, από τις Σέρρες και τη Κοζάνη έως την Κρήτη, καλύπτοντας το μεγαλύτερο μέρος της γεωγραφικής επικράτειας της Ελλάδας.

Στο αμέσως επόμενο διάστημα ο πρόεδρος του τμήματος Διοίκησης  Επιχειρήσεων και Τουρισμού του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου, δρ. Αλέξανδρος Αποστολάκης, μαζί με τον δρα Τριανταφύλλου θα παραδώσουν την έρευνα στον δήμαρχο και το Δημοτικό συμβούλιο του Ηρακλείου. Η έρευνα των φοιτητών έρχεται ως φυσική συνέχεια της μελέτης για την “Προώθηση του Ηρακλείου ως τουριστικός προορισμός”, που παρέδωσε στον Δήμαρχο Ηρακλείου το Εργαστήριο Τουρισμού & Επιχειρηματικότητας του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων και Τουρισμού του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου τον Απρίλιο του 2018.

Μετά τον Δήμο Ηρακλείου θα ακολουθήσει η παράδοση των εργασιών στους Δήμους Μαλεβιζίου, Χανίων, Αγίου Νικολάου, Ιεράπετρας, Σητείας και θα γίνει η αποστολή των ερευνών στις υπόλοιπες πόλεις της χώρας.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top