Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Περιφέρεια

'Το παράδειγμα του ΟΤΘ' παρουσιάστηκε στο Περιφερειακό Επιμελητηριακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας

Τατιάνα Ρόκου - 18 October 2019, 09:22

Τα μέλη του Επιμελητηριακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας εστίασαν το ενδιαφέρον τους στο know how του ΟΤΘ, για τη συγκρότηση - δομή - οργάνωση - το πλάνο και τις προτεραιότητες της διοίκησής του όσο και για την ανάπτυξη του ψηφιακού του πυλώνα (thessaloniki.travel και social media).


Τη δομή, τη λειτουργία και τις επιτυχημένες πρακτικές του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης (ΟΤΘ) προκειμένου “να αποτελέσουν βοηθητικό υλικό για την δημιουργία ενός φορέα που θα αναδεικνύει την Κεντρική Ελλάδα μέσα από ένα ολοκληρωμένο πλέγμα δράσεων τουριστικής προβολής και ανάπτυξης” παρουσίασε το περασμένο Σάββατο στο Καρπενήσι, η αντιπεριφερειάρχης της Μητροπολητικής Ενότητας Θεσσαλονίκης και πρόεδρος του ΟΤΘ, κα Βούλα Πατουλίδου.

Η πρόεδρος του ΟΤΘ ήταν προσκεκλημένη ως κεντρική εισηγήτρια στην 6η συνεδρίαση του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας, στην οποία εξετάστηκαν θέματα επενδύσεων, ανάπτυξης και της περαιτέρω αξιοποίησης του τουριστικού πρoϊόντος της περιοχής.

Στα σημαντικότερα αντικείμενα της συνεδρίασης, ήταν το ”Τουριστικό απόθεμα Στερεάς Ελλάδας. Δυνάμεις/αδυναμίες, δράσεις άμβλυνσης εποχικότητας, ιδιαιτερότητες τουριστικού ανάγλυφου.- Το παράδειγμα του παράδειγμα του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης” και του Ενιαίου φορέα Τουρισμού ΠΕ Τρικάλων. Στην εισήγησή της η κα Πατουλίδου, αναφέρθηκε στις καλές πρακτικές στις οποίες στηρίχθηκε ο Οργανισμός. Στις συνέργειες που αναπτύχθηκαν μεταξύ των φορέων της πόλης και που αυτές αποτελούν τα θετικά υποδείγματα για Οργανισμούς Τουριστικής Προβολής της χώρας.Στην συζήτηση που ακολούθησε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας κ. Αθ. Κυρίτσης, επισήμανε χαρακτηριστικά πως ”παρακολουθούμε στενά τον Οργανισμό Τουρισμού Θεσσαλονίκης και θεωρούμε ότι είναι πρότυπο στην ανάπτυξη του τουρισμού”.

Τα μέλη του Επιμελητηριακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας εστίασαν το ενδιαφέρον τους στο know how του ΟΤΘ, για τη συγκρότηση - δομή - οργάνωση - το πλάνο και τις προτεραιότητες της διοίκησής του όσο και για την ανάπτυξη του ψηφιακού του πυλώνα (thessaloniki.travel και social media). Τις καινοτόμες εφαρμογές που έχει αναπτύξει- και παρουσίασε η κα Πατουλίδου- στην προβολή και ανάδειξη των τουριστικών πλεονεκτημάτων της Θεσσαλονίκης στο γαστρονομικό, θρησκευτικό, περιηγητικό, συνεδριακό, πολιτιστικό, τουρισμό πόλεων και city break).

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την λειτουργία του ΟΤΘ και το στρατηγικό πλάνο που υλοποιεί για τον τουρισμό, έδειξε η πρώην υπουργός και βουλευτής της ΝΔ κα Ντόρα Μπακογιάννη που ήταν παρούσα στην συνεδρίαση του Σαββάτου. Στην λήξη των εργασιών βραβεύτηκαν ο πρώην περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας και δήμαρχος Αθηναίων κ. Κώστας Μπακογιάννης, η κα Μπακογιάννη και η κα Πατουλίδου.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top