Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
TOs

Ο πρώην CEO της Thomas Cook αρνείται να επιστρέψει τα μπόνους του

Βίκυ Καραντζαβέλου - 18 October 2019, 09:56

Σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, το μπόνους του Fankhauser για το 2017, ύψους 558.000 λιρών, θα μπορούσε να επιστραφεί και να χρησιμοποιηθεί για να βοηθήσει στην αποπληρωμή των πρώην υπαλλήλων, αλλά και για το κόστος του επαναπατρισμού των πελατών.


Ο πρώην CEO της Thomas Cook, Peter Fankhauser, αρνήθηκε να υποκύψει στην πίεση των Βρετανών βουλευτών για να επιστρέψει κάποια από τα μπόνους του. Δίνοντας εξηγήσεις για την πτώχευση της Thomas Cook στην Επιτροπή Επιχειρήσεων, Ενέργειας και Βιομηχανικής Στρατηγικής, ο Fankhauser επανειλημμένως επανέλαβε ότι ”λυπάται βαθιά” επειδή δεν κατάφερε να σώσει την εταιρεία.

Δε συμφώνησε όμως με τη βουλευτή Rachel Reeves, η οποία είναι επικεφαλής της έρευνας, ότι οι συγνώμες του ”θα είναι περισσότερο αληθινές” αν συμφωνήσει να επιστρέψει μέρος από τα μπόνους του.

Σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, το μπόνους του Fankhauser για το 2017, ύψους 558.000 λιρών, θα μπορούσε να επιστραφεί και να χρησιμοποιηθεί για να βοηθήσει στην αποπληρωμή των πρώην υπαλλήλων, αλλά και για το κόστος του επαναπατρισμού των πελατών.

Όταν πιέστηκε για να δηλώσει αν συμφωνεί ή όχι με αυτό, ο Fankhauser δήλωσε: “Καταλαβαίνω το σκεπτικό σας, καθώς και το αίσθημα της κοινής γνώμης και μερικών συνεργατών μας. Παρ’όλα αυτά, αυτό που μπορώ να πω είναι ότι εργάστηκα ασταμάτητα για την επιτυχία αυτής της εταιρείας και λυπούμαι βαθύτατα που δεν ήμουν σε θέση να διασώσω τη συμφωνία. Υπήρχαν όπως πολλά μέρη της που έπρεπε να δεσμευθούν σε αυτήν, τα οποία και δεν ευδοκίμησαν”.

Όταν πιέστηκε ξανά, πρόσθεσε: ”Στον προβληματισμό μου θα εξετάσω τι είναι σωστό, αλλά δεν πρόκειται να το αποφασίσω αυτό σήμερα”.

Στους βουλευτές δήλωσε ότι το 2014 ανέλαβε διευθύνων σύμβουλος, με πλήρη επίγνωση των οικονομικών δυσκολιών που αντιμετώπιζε ο όμιλος και προσπάθησε να ανταποκριθεί μετατρέποντας την Thomas Cook από έναν παλιομοδίτικο Τ.Ο. σε σύγχρονο.

Είπε ακόμη ότι οι προσπάθειές τους αυτές περιορίστηκαν από την αναχρηματοδότηση και το χρέος, ύψους 1,2 δισ. λιρών. “Αν μπορούσαμε να μειώσουμε το ποσό αυτό κατά το ήμισυ, θα μπορούσαμε να προχωρήσουμε πολύ πιο γρήγορα”, ανέφερε, προσθέτοντας ότι εξωτερικοί παράγοντες είχαν επίσης επιπτώσεις.

Ο ίδιος υπερασπίστηκε τα μπόνους του, λέγοντας ότι το 30% καταβλήθηκε σε μετοχές που ήταν πλέον άχρηστες. ”Δεν πούλησα ποτέ ούτε μία μετοχή, καθώς πίστευα στην επιτυχία της εταιρείας”, πρόσθεσε. Επεσήμανε τέλος ότι δεν του είχαν επιδοθεί μόνορυς για τα έτη 2018 ή 2019.
Στη φωτογραφία, οι πρώην επικεφαλής της Thomas Cook (στο κέντρο ο Peter Fankhauser) κατά τη διάρκεια ακροματικής διαδικασίας στην Επιτροπή Επιχειρήσεων, Ενέργειας και Βιομηχανικής Στρατηγικής.


|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top