Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Ευρωπαϊκή Ένωση

Thomas Cook: Βοήθεια της ΕΕ για τουρίστες και επιχειρήσεις που έπληξε η χρεωκοπία

Τατιάνα Ρόκου - 18 Οκτώβριος 2019, 10:25

Οι Ευρωβουλευτές θα ζητήσουν μέτρα βοήθειας για την ελάφρυνση των επιπτώσεων και τη μείωση του αριθμού των απολύσεων για τους τομείς και τις εταιρείες που πλήττονται, ειδικά τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.


Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ετοιμάζεται να πιέσει για την κατάρτιση σχεδίου και την παροχή πόρων της ΕΕ για να μετριάσει τη ζημιά στον τουρισμό και τις μεταφορές που προκάλεσε η χρεωκοπία της Thomas Cook.

Σε συζήτηση την ερχόμενη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου, οι βουλευτές θα ρωτήσουν την Επιτροπή πως σκοπεύει να αποτρέψει τις σοβαρές συνέπειες που μπορεί να έχει στις ευρωπαϊκές οικονομίες που στηρίζονται στον τουρισμό η χρεωκοπία της Thomas Cook. Θα ζητήσουν επίσης μέτρα βοήθειας για την ελάφρυνση των επιπτώσεων και τη μείωση του αριθμού των απολύσεων για τους τομείς και τις εταιρείες που πλήττονται, ειδικά τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Οι βουλευτές ίσως καλέσουν επίσης για την εναρμόνιση των καταναλωτικών δικαιωμάτων των ταξιδιωτών σε επίπεδο ΕΕ, ενώ αναμένεται να επαναλάβουν το αίτημά τους για την καλύτερη προστασία όσων ταξιδεύουν με αεροπορικές εταιρείες από περιπτώσεις χρεωκοπίας, στο ψήφισμα που θα υποβληθεί στην ολομέλεια την Πέμπτη.

Η ψηφοφορία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top