Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Προώθηση προορισμού

Αύξηση 5-7% στις αφίξεις Εσθονών τουριστών το 2020

Βίκυ Καραντζαβέλου - 21 October 2019, 13:15

Fam trip για έξι εκπρόσωπους των εσθονικών TOs Gremalo Reisid, Wris, Estravel, GoTravel, Aves και Westexpress, με σκοπό την ανάδειξη ελληνικών προορισμών που συνδυάζουν το παραδοσιακό μοντέλο 'ήλιος και θάλασσα' με εναλλακτικές μορφές τουρισμού.


Την Αθήνα και τη Θεσσαλία επισκέφθηκαν από τις 9 έως τις 15 Οκτωβρίου εκπρόσωποι των Εσθονών TOs Gremalo Reisid, Wris, Estravel, GoTravel, Aves και Westexpress, στο πλαίσιο ταξιδίου εξοικείωσης (fam trip) που υλοποίησε η Υπηρεσία ΕΟΤ Σκανδιναβίας και η Κεντρική Υπηρεσία του ΕΟΤ, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Υπηρεσία Τουρισμού (ΠΥΤ) Βόλου, την αεροπορική εταιρεία Aegean Airlines Βαλτικών Χωρών και τοπικούς φορείς του ιδιωτικού τομέα.

Το ταξίδι είχε ως σκοπό την ανάδειξη ελληνικών προορισμών που συνδυάζουν το παραδοσιακό μοντέλο “ήλιος και θάλασσα” με εναλλακτικές μορφές τουρισμού και εντάσσεται στη στρατηγική του Υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ για την προβολή της Ελλάδας ως προορισμού “365 ημέρες το χρόνο”. Σημειώνεται ότι τα τελευταία χρόνια οι αφίξεις Εσθονών τουριστών στην Ελλάδα παρουσιάζουν σταθερά ανοδική πορεία, ενώ με βάση τα έως τώρα διαθέσιμα στοιχεία για το 2020 αναμένεται νέα αύξηση κατά 5-7%.


Από την επίσκεψη στο Μουσείο της Ακρόπολης.

Οι έξι Εσθονές TOs, συνοδευόμενες από τον αναπληρωτή προϊστάμενο του Γραφείου ΕΟΤ Σκανδιναβίας, κ. Παύλο Μούρμα, και την εκπρόσωπο της Aegean Airlines Βαλτικών Χωρών, Kersti Ounapuu, ξεκίνησαν το πρόγραμμα τους από την Αθήνα όπου ξεναγήθηκαν στο Μουσείο της Ακρόπολης και την περιοχή του Θησείου.


Κατά την επίσκεψη της εσθονικής αντιπροσωπείας στην Ιερά Μονή Μεταμόρφωσης του Σωτήρος (Μεγάλο Μετέωρο).

Την επόμενη ημέρα αναχώρησαν για την Καλαμπάκα με ενδιάμεση στάση στα Καμένα Βούρλα (Ιαματικές πηγές). Στην Καλαμπάκα επισκέφθηκαν μονές των Μετεώρων και ενημερώθηκαν από τις τοπικές αρχές καθώς και την τοπική Ένωση Ξενοδόχων για τις δυνατότητες της περιοχής σχετικά με εναλλακτικές δραστηριότητες (πεζοπορία, ορειβασία, ποδηλασία βουνού, γαστρονομία κ.ά.). Επίσης, επισκέφθηκαν το Κέντρο Ψηφιακής Προβολής (3D) της Ιστορίας των Μετεώρων και της Θεσσαλίας και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, ενώ στη συνέχεια γνώρισαν από κοντά παραδοσιακό αποσταγματοποιείο τσίπουρου στον Τύρναβο και είχαν συναντήσεις με εκπροσώπους του Δήμου Αγιάς για ενημέρωση τους σχετικά με τον εναλλακτικό τουρισμό στην περιοχή αυτή.


Στιγμιότυπο από την ειδική παρουσίαση για την “Αργώ”, που πραγματοποιήθηκε σε αίθουσα του Μουσείου της Πόλης του Βόλου.

Την επόμενη ημέρα αναχώρησαν για την Καλαμπάκα με ενδιάμεση στάση στα Καμένα Βούρλα (Ιαματικές πηγές). Στην Καλαμπάκα επισκέφθηκαν μονές των Μετεώρων και ενημερώθηκαν από τις τοπικές αρχές καθώς και την τοπική Ένωση Ξενοδόχων για τις δυνατότητες της περιοχής σχετικά με εναλλακτικές δραστηριότητες (πεζοπορία, ορειβασία, ποδηλασία βουνού, γαστρονομία κ.ά.). Στη συνέχεια γνώρισαν από κοντά παραδοσιακό αποσταγματοποιείο τσίπουρου στον Τύρναβο και είχαν συναντήσεις με εκπροσώπους του Δήμου Αγιάς για ενημέρωσή τους σχετικά με τον εναλλακτικό τουρισμό στην περιοχή αυτή.

Τέλος, συναντήθηκαν με την Ένωση Ξενοδόχων Αγχιάλου και επισκέφθηκαν το αεροδρόμιο της περιοχής, προκειμένου να πληροφορηθούν τις ακριβείς δυνατότητές του, στην προοπτική καθιέρωσης απευθείας πτήσεων από την Εσθονία προς τη θεσσαλική πόλη.
Στη φωτογραφία, ο αναπλ. προϊστάμενος του Γραφείου ΕΟΤ Σκανδιναβίας, κ. Π. Μούρμας, με τις εκπροσώπους των εσθονικών TOs στα Μετέωρα.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top