Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Αεροπορικές εταιρείες

Η Quantas έσπασε τα όρια της μεγαλύτερης πτήσης στον κόσμο

Βίκυ Καραντζαβέλου - 23 October 2019, 12:39

Boeing 787-9 της Quantas με 49 επιβάτες ταξίδεψε από τη Νέα Υόρκη στο Σίδνεϊ, μια διαδρομή 16.200 χλμ. σε 19 ώρες και 16 λεπτά.


Παγκόμια πρωτιά της αυστραλιανής Qantas, που πραγματοποίησε τη μεγαλύτερη σε διάρκεια εμπορική πτήση στον κόσμο, στο πλαίσιο έρευνας για το πως το ταξίδι θα μπορούσε να επηρεάσει τους πιλότους, το πλήρωμα και τους επιβάτες.

Το Boeing 787-9 με 49 επιβάτες χρειάστηκε 19 ώρες και 16 λεπτά για να πετάξει από τη Νέα Υόρκη στο Σίδνεϊ, μια διαδρομή 16.200 χλμ. Τον επόμενο μήνα, η εταιρεία σχεδιάζει να δοκιμάσει μια απευθείας πτήση από το Λονδίνο στο Σίδνεϊ. Η εταιρία Qantas θέλει να αποφασίσει εάν θα ξεκινήσει τις πτήσεις μέχρι το τέλος του 2019. Αν το κάνει, οι πτήσεις αυτές θα ξεκινήσουν το 2022 ή το 2023.

Για να μπορέσει το αεροσκάφος να πετάξει τόσες ώρες χωρίς ανεφοδιασμό, η πτήση απογειώθηκε με μέγιστη ποσότητα καυσίμου και περιορισμένο φορτίο αποσκευών.

Οι επιβάτες ρύθμισαν τα ρολόγια τους σε ώρα Σίδνεϊ μετά την επιβίβαση και έμειναν ξύπνιοι έως ότου η νύχτα πέσει στην ανατολική Αυστραλία, για να μειωθεί η επίδραση του jetlag. Έξι ώρες αργότερα, τους σερβιρίστηκε ένα γεύμα με υψηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες και τα φώτα χαμήλωσαν για να μπορέσουν να κοιμηθούν.

Οι δοκιμές εν πτήσει περιελάμβαναν την παρακολούθηση των κυμάτων του εγκεφάλου των πιλότων, έλεγχο των επιπέδων μελατονίνης. καθώς και ανάλυση του αντίκτυπου που θα είχε η διέλευση τόσων πολλών χρονικών ζωνών στα σώματα των ανθρώπων. Ο στόχος της δοκιμής στην πρώτη αυτή πτήση είναι να διατηρηθεί η υγεία και την ευεξία των επιβατών και του πληρώματος σε υψηλότερα επίπεδα γίνεται και να εντοπίσει τη βέλτιστη περίοδο ανάπαυσης και εργασίας του πληρώματος. Στο επίκεντρο των δοκιμών βρέθηκε το βιολογικό τους ρολόι και οι μεταβολές τους μέσα από ένα σύνολο μεταβλητών στις οποίες συμπεριλήφθη ο φωτισμός, το φαγητό, η κίνηση, η ψυχαγωγία ή ο ύπνος.

”Αυτή είναι μια πολύ σημαντική πρώτη για την αεροπορία. Ας ελπίσουμε ότι πρόκειται για την πρόβα μιας υπηρεσίας που θα επιταχύνει τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι ταξιδεύουν από τη μία πλευρά του πλανήτη στην άλλη”, ανέφερε ο CEO της Qantas Group, Alan Joyce.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top