Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Περιφέρεια

Λειτουργία της Σχολής Ξεναγών στην Κέρκυρα τον επόμενο χρόνο

Τατιάνα Ρόκου - 23 October 2019, 13:15

Ο υφυπουργός Τουρισμού δεσμεύθηκε ότι θα προχωρήσει άμεσα στις αδειοδοτήσεις των δύο κομβικών για την Κέρκυρα τουριστικών καταφυγίων. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και για την αναγκαιότητα σοβαρών επισκευαστικών έργων και εκσυγχρονισμού των υποδομών του Αχιλλείου. Τέλος, ο Δήμος προχωρά στη δημιουργία Οργανισμού Διαχείρισης Προορισμού.


Ιδιαίτερα εποικοδομητική κρίνεται η συνάντηση που είχε σήμερα στο Ιστορικό Δημαρχείο της Κέρκυρας, η δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων κα Μερόπη Υδραίου, με τον υφυπουργό Τουρισμού κ. Μάνο Κόνσολα. Στη συνάντηση και στην σύσκεψη που ακολούθησε, συμμετείχαν ο γενιός γραμματέας του Υπουργείου Τουρισμού κ. Λούλης, η πρόεδρος του ΕΟΤ κα Άντζελα Γκερέκου, ο σύμβουλος του ΕΟΤ κ. Γρηγόρης Τασσιόπουλος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δημήτρης Μεταλληνός, οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Τεχνικών Υπηρεσιών Νίκος Καλόγερος, Οικονομικών Γιώργος Παντελιός, Τουρισμού Πάνος Βαρούχας, Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανδρέας Σκούπουρας, Ποιότητας Ζωής και Καθημερινότητας Θεοχάρης Γιώτης, Μαθρακίου Μίμης Κατέχης, ο εντεταλμένος σύμβουλος Ερρείκουσας κ. Αλέξανδρος Κατέχης, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Βασίλειος Μελίδης και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο βουλευτής κ. Στέφανος Γκίκας, ο πρώην δήμαρχος Παρελίων κ. Σπύρος Κροκίδης, η αντιπεριφερειάρχης κα Μελίτα Ανδριώτη, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Νίκος Μουζακίτης, καθώς και οι τομεακοί αντιπεριφερειάρχες της ΠΙΝ.

Στο πλαίσιο της συζήτησης, τέθηκε το ζήτημα της αδειοδότησης των δύο Λιμανιών σε Μπενίτσες και Αλύπα και της επιτάχυνσης της σχετικής διαδικασίας, ενώ ο υφυπουργός δεσμεύθηκε στην κα Υδραίου ότι θα προχωρήσει άμεσα στις αδειοδοτήσεις των δύο κομβικών για την Κέρκυρα τουριστικών καταφυγίων.

Η κα Υδραίου τόνισε ότι η νέα δημοτική αρχή είναι αποφασισμένη να επισπεύσει τις απαραίτητες ενέργειες για να καλύψει το χαμένο έδαφος προχωρώντας στη μελέτη πυρασφάλειας και διαχείρισης των αποβλήτων για να προχωρήσει η σχετική αδειοδότηση.Ιδιαίτερη επίσης αναφορά έγινε από τη δήμαρχο για την αναγκαιότητα σοβαρών επισκευαστικών έργων και εκσυγχρονισμού των υποδομών του Αχιλλείου, το οποίο αποτελεί ένα από τα πλέον εμβληματικά μνημεία της Ελλάδας και της Μεσογείου.

Η δήμαρχος έθεσε και το ζήτημα των επιπτώσεων στον τουρισμό του νησιού από την πτώχευση της Thomas Cook, ζητώντας να υπάρξουν πρόσθετα μέτρα για τη στήριξη εργαζομένων και επιχειρήσεων. Επισήμανε ότι η υπόθεση της Thomas Cook επιβεβαιώνει ότι το σημερινό μοντέλο τουριστικής ανάπτυξης παρουσιάζει σημεία κόπωσης και είναι εξαιρετικά ευάλωτο, κάτι που σημαίνει ότι θα πρέπει να υπάρχει ένας νέος στρατηγικός προσανατολισμός που θα διαφοροποιεί το τουριστικό μας προϊόν και θα επενδύσει στην ποιότητα.

Ο κ. Κόνσολας ανακοίνωσε τη λειτουργία της Σχολής Ξεναγών στην Κέρκυρα τον επόμενο χρόνο και την πρόθεση της κυβέρνησης να εντάξει την Κέρκυρα στο χάρτη τουριστικής εκπαίδευσης ενόψει μάλιστα του ανασχεδιασμού των δομών της. Η δήμαρχος δεσμεύτηκε για την παραχώρηση ακινήτου που θα φιλοξενήσει τη νέα δομή τουριστικής εκπαίδευσης, η οποία αποτελεί διαχρονικό αίτημα της αυτοδιοίκησης και όλων των τουριστικών φορέων, πρόταση που έγινε αποδεκτή από τον υφυπουργό.

Έγινε επίσης ευρεία συζήτηση για τις προοπτικές μετατροπής της Κέρκυρας σε κορυφαίο home port για την κρουαζιέρα.

Η κα Υδραίου ενημέρωσε τον υφυπουργό Τουρισμού ότι ο δήμος, σε συνεργασία με τους φορείς, προχωρά στη δημιουργία Οργανισμού Διαχείρισης Προορισμού. Παράλληλα, έθεσε το ζήτημα της θέσπισης τέλους τουρισμού και πολιτισμού που θα αποδίδεται  στους δήμους από τα έσοδα των αρχαιολογικών χώρων, των μνημείων, του αεροδρομίου και του λιμένα. Ο υφυπουργός δήλωσε ότι αυτό είναι ένα δίκαιο αίτημα και για τον λόγο αυτό θα σταθεί σύμμαχος και αρωγός στη δημοτική αρχή στη ζωτικής σημασίας αυτή διεκδίκηση.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top